Fotbal: România joacă marți cu Finlanda, la Helsinki, în preliminariile EURO 2016

Fotbal: România joacă marți cu Finlanda, la Helsinki, în preliminariile EURO 2016

Naționala de fotbal a României întâlnește formația Finlandei, marți, de la ora 21,45, la Helsinki, în al treilea său meci din preliminariile EURO 2016.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Tricolorii vin după un egal cu Ungaria, sâmbătă, la București (1-1), și după o victorie cu Grecia, în debutul campaniei (1-0, la Pireu). Și nordicii au tot o victorie (3-1 cu Feroe, în deplasare) și un egal (1-1 cu Grecia, acasă).

Fundașul Răzvan Raț, căpitanul echipei României, va bifa marți selecția cu numărul 100 în meciul de pe Stadionul Olimpic din Helsinki.

Naționala României domină Finlanda în meciurile directe, cu șase victorii și două egaluri în cele opt confruntări de până acum, toate oficiale. Mai mult, cea mai categorică victorie din palmaresul oficial al României s-a înregistrat contra Finlandei, 9-0, pe 14 octombrie 1973, în preliminariile Cupei Mondiale 1974.

Ultimul joc direct dintre cele două echipe a avut loc la Helsinki, pe 8 octombrie 2005, tricolorii câștigând cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Adrian Mutu (41 — penalty), cu Victor Pițurcă selecționer. Din acele echipe, la finlandezi se mai află azi în lot Teemu Tainio, în timp ce de la tricolori este prezent Răzvan Raț.

România va juca împotriva Finlandei meciul cu numărul 655 din palmaresul său general. Tricolorii au până acum un bilanț de 290 victorii, 164 egaluri, 199 înfrângeri, cu un golaveraj de 1085-847. În deplasare, din 314 partide, 98 au fost victorii, 90 egaluri, iar 126 eșecuri.

Arbitrul italian Paolo Tagliavento va conduce meciul dintre România și Finlanda. Arbitri asistenți au fost delegați Lorenzo Manganelli și Mauro Tonolini, arbitru de rezervă va fi Giulio Dobosz, în timp ce arbitri asistenți adiționali au fost desemnați Marco Guida, Gianpaolo Calvarese, toți din Italia.

Mixu Paatelainen (47 ani) este selecționerul echipei de fotbal a Finlandei din 2011 și are un bilanț pozitiv în cele 36 de partide în care a condus formația nordică. Fostul atacant a condus Finlanda la 16 victorii, 9 partide s-au încheiat la egalitate, iar 11 le-a pierdut.

Victor Pițurcă a ajuns, la al treilea mandat pe banca reprezentativei României, la 95 de jocuri, 52 de victorii, 23 egaluri, 20 înfrângeri, golaveraj 159-80.

Echipele probabile: Maenpaa — Arkivuo, Moisander, Toivio, Hurme — Hetemaj, Sparv, Ring — Riski, R. Eremenko, Pukki.

România: Tătărușanu — Luchin, Gardoș, Grigore, Raț — Chiricheș, Hoban — Torje, Sânmărtean, Tănase — B. Stancu.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?