Fotbal: Ronaldo, Messi și Neuer, finaliștii anchetei Balonul de Aur

Fotbal: Ronaldo, Messi și Neuer, finaliștii anchetei Balonul de Aur

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo (Real Madrid), deținătorul trofeului, atacantul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona) și portarul german Manuel Neuer (Bayern Munchen) sunt cei trei finaliști ai anchetei pentru ''Balonul de Aur'' 2014, trofeu care va fi decernat pe 12 ianuarie, la Zurich, au anunțat, luni, co-organizatorii FIFA (Federația Internațională de Fotbal) și France Football.

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, marii rivali din La Liga, au cucerit ultimele șase Baloane de Aur, iar Neuer a fost unul dintre artizanii câștigării Cupei Mondiale de către Germania.

CR7, care și-a adjudecat trofeul de două ori (2008 și 2013), este mare favorit și la ediția din acest an, după ce a stabilit un nou record e goluri într-un sezon al Ligii Campionilor (17), în primăvară.

Messi este singurul jucător care a câștigat Balonul de Aur de patru ori, recompensa individuală supremă din fotbal. Însă, el vine după un sezon în care nu a câștigat niciun titlu major, pierzând finala CM 2014 în fața Germaniei, în timp ce Ronaldo și-a adjudecat trofeul Champions League cu Real Madrid.

Un singur portar, Lev Iașin (URSS), a câștigat Balonul de Aur, în 1963.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...