Fotbal: UEFA - Rusia a câștigat la ''masa verde'' meciul cu Muntenegru, din preliminariile EURO 2016

Fotbal: UEFA - Rusia a câștigat la ''masa verde'' meciul cu Muntenegru, din preliminariile EURO 2016

Comisia de Etică și Disciplină a Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a decis în ședința sa de miercuri că ofere victoria la ''masa verde'' echipei Rusiei în meciul cu Muntenegru, din preliminariile EURO 2016, după incidentele petrecute în meciul desfășurat în data de 27 martie, la Podgorica. Pe lângă victoria cu 3-0 acordată Rusiei, comisia a sancționat naționala muntenegreană să dispute două partide cu porțile închise și a amendat federația de la Podgorica cu suma de 50.000 de euro.

Federația muntenegreană a fost găsită vinovată de ''aprinderea și aruncarea de torțe și alte obiecte de către spectatori'' și pentru că a fost ''gazda unui meci care nu s-a disputat în integralitatea sa'', relatează AFP.

La rândul său, Federația Rusă de Fotbal (RFS) a primit o amendă de 25.000 de euro pentru comportamentul suporterilor săi, care au ''aprins și aruncat torțe și obiecte''.

Meciul din Grupa G a preliminariilor EURO 2016 a fost întrerupt inițial o jumătate de oră după ce Akinfeev a fost lovit în cap de o torță aruncată de suporterii gazdelor în chiar primul minut de joc. Goalkeeper-ul, rănit serios, a fost transportat pe o targă în afara terenului, iar arbitrul german Deniz Aytekin a trimis cele două echipe la vestiare. După o jumătate de oră de întrerupere, echipele au revenit pe gazon și partida s-a reluat, dar Akinfeev a fost înlocuit cu Lodîghin.

În minutul 66 al partidei, arbitrul a acordat penalty pentru Rusia. Șutul lui Șirokov a fost apărat de portarul Poleksic. Incidentele au izbucnit după penalty, de la un nou obiect aruncat din tribune are ar fi lovit un alt fotbalist rus. Jucătorii celor două echipe s-au încăierat la marginea terenului, iar în tribune au izbucnit incidente, arbitrul luând hotărârea de a suspenda definitiv partida, la scorul de 0-0.

În luna octombrie, în alt meci din preliminariile EURO 2016, jucat la Belgrad, între echipele Serbiei și Albaniei, a fost întrerupt din cauza incidentelor — invadarea terenului de către suporteri, lovituri între jucători — care au pornit în momentul survolării stadionului de către o dronă de care flutura o hartă a ''Albaniei Mari''.

UEFA a decis ca Serbia să primească victoria cu 3-0 (era 0-0 în momentul întreruperii), dar a sancționat-o cu trei puncte și cu două meciuri cu porțile închise.

În urma deciziei UEFA, situația în Grupa G arată astfel: Austria ocupă primul loc, cu 13 puncte, urmată de Suedia, 9 p, Rusia, 8 p, Muntenegru, 5 p, Liechtenstein, 4 p, Rep. Moldova, 1 p. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...