Fotbal: Vassaras afirmă că poate conduce Comisia Centrală a Arbitrilor și de la distanță

Fotbal: Vassaras afirmă că poate conduce Comisia Centrală a Arbitrilor și de la distanță

Grecul Kyros Vassaras poate conduce bine Comisia Centrală a Arbitrilor, chiar dacă petrece foarte puțin timp în România, a afirmat fostul arbitru FIFA, joi, în cadrul unei întâlniri informale cu presa românească, la Casa Fotbalului.

Vassaras a precizat că muncește foarte mult ca să facă față tuturor problemelor din arbitrajul românesc și a subliniat că nu are o prevedere contractuală să stea în România. ''Poți să vii la serviciu timp de două săptămâni sau o lună și să nu faci nimic'', a spus Vassaras, menționând că vine în România când are ceva de rezolvat și face acest lucru. Grecul a mai spus că ține cont nu de persoana pe care o analizează, ci de munca pe care o prestează acea persoană.

Fostul cavaler al fluierului a vorbit despre importanța eliminării gesturilor rasiste din fotbalul românesc și a menționat că există astfel de gesturi nu numai împotriva jucătorilor, dar și împotriva arbitrilor. În cadrul întâlnirii a fost analizat video momentul gestului rasist împotriva lui Wellington (Concordia Chiajna), la meciul de vineri 3 octombrie, cu Rapid (0-0), când un suporter giuleștean a aruncat o coajă de banană în direcția atacantului brazilian.

Kyros Vassaras s-a referit și la cooperarea internațională cu alte federații și efectuarea unor schimburi de experiență, cu arbitri din străinătate, evocând Irlanda, Qatar și Ucraina.

Totodată, Vassaras a indicat că este în căutarea unor arbitri tineri care pot în viitor să conducă meciuri importante de Liga I.

Dacă foștii președinți ai CCA au reclamat numeroasele presiuni care se fac asupra lor din partea oamenilor de fotbal, în special președinți de cluburi, Vassaras a precizat că niciun șef de club nu l-a sunat și nici nu-i știu numărul de telefon, pe care l-a dat doar președintelui FRF și colaboratorilor apropiați din cadrul comisiei, ca să poată soluționa problemele care sunt în arbitrajul românesc.

În legătură cu evoluția ascendentă a numărului de cartonașe galbene și roșii în ultimii ani, explicația lui Vassaras a fost că arbitrii vor să-i protejeze pe fotbaliști, sancționând atacurile violente.

Vassaras, prezentat la începutul lunii august ca președinte al CCA, are 48 de ani și a fost arbitru FIFA între 1998 și 2009. A oficiat la numeroase meciuri din Liga Campionilor și Cupa UEFA, chiar și semifinale, la CM 2002, EURO 2008 și la JO 2004. A condus de două ori naționala României, într-un amical cu Georgia din 2008 (2-1) și în partida cu Olanda din preliminariile EURO 2008, câștigată de România cu 1-0 la Constanța. De asemenea, a mai arbitrat-o pe Rapid în Cupa UEFA, la victoria cu 2-0 în fața formației Hamburger SV (2006).

Vassaras a lansat programul național pentru dezvoltarea arbitrajului, ale cărui principii sunt obiectivitate, transparență, independență, respectarea regulilor și adoptarea unui număr cât mai mare de decizii corecte. Sloganul acestui program este ''Arbitrăm pentru performanță''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…