FRF are indicii că 48 de meciuri din primele trei ligi au fost trucate

Managerul Departamentul de Integritate și Antifraudă al Federației Române de Fotbal, Costin Negraru, afirmat, luni, într-o conferință de presă, că în ultimele șapte luni a identificat 48 de meciuri trucate în competiția internă.

''Pe parcursul la șapte luni de zile am identificat 48 de meciuri unde sunt indicii că au fost trucate. E vorba de partide din primele trei ligi. Obiectivul personal este ca la finalul anului să dăm primul set de probe concludente'', a declarat Negraru cu prilejul lansării campaniei de prevenție și de informare a tinerilor jucători în legătură cu meciurile trucate.

''Am lansat programul de prevenție 'Campania pentru un fotbal curat', care se adresează juniorilor, pentru a cunoaște pericolele la care pot fi expuși. Vom merge în 23 de orașe din toată țara, unde vom vorbi cu 3.000 de jucători'', a precizat Negraru.

Negraru a precizat că fostul fotbalist Marius Postolache va fi colaboratorul FRF în această campanie: ''Vreau să-i mulțumesc pentru curaj lui Marius Postolache, pentru declarațiile sale din septembrie 2012. Marius va fi colaboratorul nostru pentru această campanie''.

Postolache (31 ani) a dezvăluit în urmă cu câțiva ani că a fost implicat în meciuri trucate, când evolua la Sportul Studențesc și Voința Sibiu, însă în urma dezvăluirilor sale nu s-a luat nicio măsură.

Președintele sindicatului jucătorilor (AFAN), Emilian Hulubei, a spus, la rândul său: ''Pentru prima dată în România, Marius Postolache a vorbit de asemenea situație. Tinerii nu înțeleg pericolul la care sunt expuși, fiind posibil să ajungă să fie implicați chiar în cazuri cu aspect penal''.

Alexandru Debrezeni, directorul executiv Romanian Bookmakers, un fost fotbalist care s-a alăturat demersului Federației României de Fotbal, a vorbit din partea organizațiilor de pariuri: ''Eu reprezint patronatul organizațiilor pariuri, care acoperă 70% din piața internă. Dorim să apărăm integritatea sportului de flagelul meciurilor trucate, care perturbă și activitatea caselor de pariuri. O reuniune internațională recentă pe această arată că se obțin profituri mari, mai ales în pariurile online din spațiul Asiei de Sud-Est''.

Marius Postolache a afirmat că după dezvăluirile făcute în presă nu a mai putut să își continue activitatea fotbalistică: ''Eu sunt un fost fotbalist. Nu am putut să îmi mai continui activitatea și vreau să ajut să explicăm tinerilor că din momentul în care spun prima oară da nu mai pot să dea înapoi. După declarațiile mele, am fost privit ca un nebun, dar aștept să apară un al doilea jucător cu asemenea poziție, ca lumea să-și dea seama că suntem în fața unui fenomen''. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos