FRF este dispusă să plătească de îndată costurile expertizei la Arena Națională

FRF este dispusă să plătească de îndată costurile expertizei la Arena Națională

Federația Română de Fotbal a anunțat, joi, pe site-ul său oficial că este dispusă să plătească de îndată costurile expertizei la Arena Națională din București. FRF a trimis joi o adresă oficială către Primăria Municipiului București, "prin care și-a oferit disponibilitatea de a acoperi de îndată și integral costurile necesare expertizării mostrelor de material din care a fost realizată copertina ce compune acoperișul Arenei Naționale".

Conducerea instituției de la Casa Fotbalului a indicat că "depune în continuare toate eforturile pentru soluționarea problemei privind acordarea autorizației de funcționare a Arenei Naționale din partea Primăriei Municipiului București, a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și a autorităților responsabile".

FRF a precizat că a comunicat din timp administratorilor arenei planul de activități și evenimente sportive ce ar urma să se desfășoare pe acest stadion în perioada următoare, inclusiv al jocurilor de pregătire pentru Campionatul European 2016.

"Tricolorii" vor întâlni Spania pe 27 martie, pe teren propriu. Varianta de locație a disputării partidei agreată de Federația Spaniolă, inclusiv prin vocea jucătorilor naționalei Spaniei, rămâne Arena Națională din București.

Arena Națională nu a mai găzduit niciun eveniment sportiv din luna noiembrie a anului trecut. În urma tragediei de la clubul Colectiv, autoritățile au interzis organizarea de meciuri deoarece Arena Națională nu are avizul pentru securitate în caz de incendiu din partea ISU.

La 15 ianuarie, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a explicat că materialul din care este făcut acoperișul arenei nu este omologat în România. "În acest moment suntem în situația în care nu putem primi avizul ISU pentru desfășurarea de activități sportive și culturale. Materialul din care este făcut acoperișul nu este omologat în România și, momentan, nu putem ști dacă se va putea omologa sau nu printr-un act normativ. Avem un caz tipic de gestiune proastă a banului public și de management defectuos. Am aruncat banii pe apa sâmbetei. Fosta administrație a construit un stadion fără să țină cont de normele în vigoare la data respectivă. Fac precizarea că, dacă se respectau normele în vigoare la acea dată, acest acoperiș nu trebuia construit în forma în care este acum. Nu știm dacă acest material va fi sau nu omologat", a spus Sava, care a anunțat că va demara un audit tehnico-financiar la Arena Națională.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!