FRF îşi cere scuze suporterilor pentru înfrângerile suferite de naţionalele U21 şi U19

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a postat, miercuri, pe site-ul oficial, un mesaj către suporterii români prin care îşi cere scuze pentru înfrângerile suferite de echipele naţionale Under 21, cu Germania (0-8), şi Under 19, cu Anglia (0-6), considerate drept "eşecuri categorice".

"Federaţia Română de Fotbal îşi cere scuze fanilor fotbalului românesc pentru două dintre rezultatele echipelor de juniori şi tineret din ultima perioadă. Partida amicală Anglia U20 – România U19 6-0 şi ultimul meci din grupa preliminară al naţionalei de tineret, Germania U21 – România U21 8-0, reprezintă eşecuri categorice şi suntem siguri că au produs suporterilor o dezamăgire uriaşă. Nu căutăm argumente care să acopere evidenţa acestor scoruri, dar trebuie să vă asigurăm de faptul că folosirea unei generaţii de fotbalişti cu un an mai tânără decât adversarul, atât în partida din Anglia cât şi în cea din Germania, a fost un risc asumat de Federaţia Română de Fotbal", se arată în mesajul federaţiei postat pe site-ul oficial.

FRF apreciază că unul dintre motivele eşecurilor înregistrate îl reprezintă media de vârstă mai scăzută a jucătorilor români: "Considerăm că, la nivel U19, doar testarea în faţa unor adversari de calibru ne poate pregăti cu adevărat pentru turneul de calificare la Campionatul European care se va desfăşura în octombrie 2014 şi pentru următoarele acţiuni oficiale. În acelaşi timp, la nivel U21, folosirea cu precădere a unor fotbalişti cu un an mai tineri, şi la 2-1 cu Italia, şi la 4-3 cu Muntenegru, şi în înfrîngerea cu Germania are menirea de a pregăti, pe finalul unei campanii preliminare compromise, nucleul cu care să putem aborda calificările viitoare la Campionatul European. Avem răbdare şi încredere, ceea ce aşteptăm de la toţi suporterii fotbalului românesc. Pentru a construi un viitor solid, nu putem trata superficial niciun moment din prezent!"

Comunicatul forului de la Casa Fotbalului precizează faptul că media de vârstă a titularilor echipei naţionale U21 a României a fost de 19 ani şi 11 luni, în timp ce media echipei germane a fost de 21 de ani şi 7 luni.

Reprezentativa de tineret a României a fost învinsă, marţi, la Magdeburg, cu scorul de 8-0 (4-0), de echipa similară a Germaniei, în ultimul său meci din preliminariile Campionatului European din 2015.

Naţionala under 21 a României a încheiat grupa 6 pe locul 2, cu 12 puncte. Pe primul loc a terminat Germania, cu 20 de puncte.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

3 Foto hot! / Nora lui Dragnea, fără sutien pe Instagram!

4 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

5 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic