George Weah a fost ales senator în Liberia

George Weah a fost ales senator în Liberia

Fostul fotbalist George Weah a fost ales senator în Liberia, după ce a obţinut 78 la sută din voturi şi l-a învins în alegerile care au avut loc la 20 decembrie pe unul dintre fiii preşedintelui, potrivit rezultatelor oficiale ale scrutinului, informează AFP.

Weah a fost ales în regiunea Montserrado, în care se află şi capitala Monrovia. Candidat din partea Congresului pentru schimbare democratică (CDC), el l-a învins pe independentul Robert Sirleaf, unul dintre fiii preşedintelui liberian Ellen Johnson Sirleaf, care a obţinut numai 10,8 la sută din voturi, conform rezultatelor Comisiei electorale naţionale (NEC).

Weah şi Sirleaf erau consideraţi favoriţi între cei 11 candidaţi aflaţi în competiţie pentru unicul loc al provinciei în Senat.

Regiunea (puţin peste 1.900 de kilometri pătraţi) este cea mai mică dintre cele 15 provincii ale ţării, dar este cea mai importantă ţinând cont de populaţia sa, aici trăind circa o treime din cei patru milioane de liberieni.

Alegerile parţiale din 20 decembrie au vizat înnoirea a 15 din cele 30 de locuri ale Senatului. În total, 139 de persoane, dintre care 20 de femei, au candidat la scrutinul care a avut o rată de participare de 25,2 la sută.

Liberia este o ţară afectată de epidemia de Ebola. Virusul a provocat aproape 7.700 de decese, 99 la sută fiind înregistrate în Liberia, Sierra Leone şi Guineea, potrivit unui bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii punblicat vineri.

Ca atacant, George Weah a evoluat în carieră la echipe de top, cum sunt AS Monaco, Paris Saint-Germain, AC Milan, Chelsea, Manchester City şi Olympique Marseille.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Dănuț Lupu, condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare. „Mergem înainte, ce să facem”

2 Surpriza de la Cotroceni / „Vreau să-i strâng mâna” / Pe cine a vrut să întâlnească în mod special Regele Charles al III-lea

3 Când oamenii văd la televizor că se poate / O poveste din România reală. Cu una care se visa procuror și alta care a devenit penală...

4 Denisa de la „Bambi” povestește cum a ajuns milionară în euro

5 Se pregătește recunoașterea oficială a existenței extratereștrilor? NASA analizează peste 800 de fenomene inexplicabile