Guvernul Franței susține modernizarea arenei Roland Garros

Guvernul Franței susține modernizarea arenei Roland Garros

Premierul francez Manuel Valls a anunțat că susține fără rezerve proiectul Federației Franceze de Tenis (FFT) de modernizare a arenei Roland Garros, gazda celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, relatează AFP.''Statul își va da în consecință acordul său pentru toate procedurile care sunt de competența sa în următoarele săptămâni, cu scopul de a permite un debut rapid al lucrărilor'', se arată într-un comunicat al premierului francez. 

Proiectul FFT a demarat în urmă cu cinci ani și a atins toate etapele legate de pregătirea sa și a inclus prescripțiile și observațiilor făcute mai ales pentru prezervarea integrității Grădinii Serres d'Auteuil din Paris.

Manuel Valls își dorește ca modernizarea arenei să fie un indicator al capacității Franței de a realiza proiecte strategice și emblematice în vederea marilor evenimente sportive internaționale, în special Jocurile Olimpice, pe care Parisul dorește să le organizeze în 2024.

Arena Roland Garros a fost ridicată cu ocazia finalei Cupei Davis din 1928, dintre Franța și SUA, fiind supusă mai multor lucrări de modernizare de-a lungul timpului. Costurile actualului proiect se ridică la aproximativ 340 milioane euro, prevăzându-se între altele dotarea terenului centralul "Philippe Chatrier" cu un acoperiș retractabil, precum și construirea unui nou teren. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis