Halep: Pot câştiga titlul la Indian Wells, dar mă aştept la un meci greu cu Jankovici

Halep: Pot câştiga titlul la Indian Wells, dar mă aştept la un meci greu cu Jankovici

 Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat că poate câştiga turneul de la Indian Wells, dar se aşteaptă la un meci foarte greu cu sportiva sârbă Jelena Jankovici, locul 21 WTA, în finala competiţiei, informează site-ul oficial al WTA.

"Este o jucătoare dificilă, un adversar greu. Am jucat multe meciuri împotriva ei şi fiecare a fost foarte dificil. Ştiu că trebui să alerg mult, să lovesc mingile cu putere şi să fiu agresivă. Trebuie să fiu concentrată la fiecare minge, deoarece ea luptă până la sfârşit. Dar sunt pregătită să joc împotriva ei. Pot câştiga acest titlu, dar mă aştept la un meci foarte greu", a declarat Halep.

Românca a acces în ultimul act al turneului de la Indian Wells după ce americanca Serena Williams, locul 1 WTA, s-a retras înaintea partidei directe, din semifinale, din cauza unei accidentări la genunchiul drept. Jankovici, locul 21 WTA şi cap de serie numărul 18, s-a calificat în finală, după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-1, pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 24.

Halep şi Jankovici s-a mai întâlnit de patru ori până în prezent, iar românca a câştigat ultimele trei partide, toate meciurile lor disputându-se în trei seturi. Ultima lor întâlnire a avut loc în optimile de finală ale ediţiei 2014 a Australian Open, când Halep a câştigat cu scorul de 6-4, 2-6, 6-0. Tot sportiva din Constanţa a câştigat şi meciul din sferturile de finală ale turneului de la Roma, din 2013, cu scorul de 4-6, 6-0, 7-5, precum şi pe cel din turul întâi al turneului de la Bruxelles, din 2012, cu scorul de 6-2, 3-6, 7-6 (3).

Singurul succes al jucătoarei sârbe în vârstă de 30 de ani a fost înregistrat în 2010, în turul întâi al US Open, scor 6-4, 4-6, 7-5.

Jankovici, antrenată în 2011 de Andrei Pavel, iar acum de fratele ei Marko, a ocupat locul 1 WTA în august 2008 şi a câştigat peste 17 milioane de dolari din tenis. Ea s-a impus în 2010 la turneul de la Indian Wells şi mai are în palmares alte 12 trofee la simplu. De asemenea, sportiva sârbă a mai disputat 19 finale, una fiind la US Open, în 2008, iar ultima la Bogota, în aprilie 2014.

Înainte de turneul american, Jelena Jankovici nu trecuse de turul al doilea la niciuna dintre cele patru competiţii la care a participat în acest an.

Finala de la Indian Wells va avea loc duminică.

Calificarea în ultimul act este recomensată la Indian Wells cu un premiu de 439.420 de dolari şi 650 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 900.400 de dolari şi 1.000 de puncte WTA.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria