Handbal feminin: Cristina Neagu - România a câștigat a doua medalie mondială în ultimii 10 ani, este o performanță uriașă

Handbal feminin: Cristina Neagu - România a câștigat a doua medalie mondială în ultimii 10 ani, este o performanță uriașă

Cristina Neagu, declarată cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial de handbal feminin recent încheiat, a declarat în noaptea de luni spre marți, pe Aeroportul Henri Coandă, că bronzul cucerit în Danemarca reprezintă o 'performanță uriașă' având în vedere că este a doua medalie obținută de România în ultimii zece ani.

'Este a doua medalie mondială în ultimii zece ani și de aceea cred că este o performanță uriașă și trebuie să ne bucurăm de acest moment. La ultimul meci (n.r. — cu Polonia) s-a văzut că pe teren este o singură echipă și ea s-a numit România. Am câștigat la o diferență foarte clară, fără emoții. A fost cu siguranță cel mai frumos cadou atât pentru noi, cât și pentru toți românii care urmăresc handbalul. Cred eu că am reușit să îi facem fericiți. Suntem mulțumite de rezultat, performanțele sunt atât de rare în ultimii ani încât nu poți să nu fii mulțumit când te întorci cu o medalie', a spus interul stânga al României.

În opinia Cristinei Neagu, cel mai dificil moment a fost după înfrângerile cu Spania, Norvegia și Rusia din faza grupelor. 'Cel mai greu moment a fost după înfrângerile din grupă. Am avut trei înfrângeri consecutive (n.r. — cu Spania, Norvegia și Rusia), știam că urmează un meci eliminatoriu cu Brazilia, dar am reușit să ne montăm foarte bine și de acolo practic fața României s-a schimbat la acest Campionat Mondial. Am reușit o a doua săptămână total diferită față de prima și ne-am întors cu medaliile la gât', a explicat ea.

Desemnată cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial, competiție la care a fost și golgheter cu 63 de reușite, Cristina Neagu a menționat că nu dorește să fie comparată cu fotbalistul Lionel Messi. 'Nu m-am gândit dacă voi fi aleasă sportivul anului. Oricine ar fi încântat să primească acest titlu. Nu înțeleg comparația cu Messi. Messi e Messi, eu sunt Cristina Neagu și atât. Prefer să rămân Cristina Neagu, această comparație nu își are rostul', a adăugat Cristina Neagu.

Echipa națională a României de handbal feminin a revenit, în noaptea de luni spre marți, de la Campionatul Mondial din Danemarca , acolo unde a obținut medalia de bronz. Jucătoarele și membrii staff-ului au fost primiți la Salonul Oficial al Aeroportului Internațional ''Henri Coandă'' din Otopeni de ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, de secretarul de stat Carmen Tocală și de președintele Federației Române de handbal, Alexandru Dedu, precum și de prieteni și rude.

Handbalistele au fost așteptate în fața aeroportului de circa 50 de suporteri cu steaguri, care au scandat ''România! România!'', ''Cinste lor, cinste lor, cinste campioanelor!'', ''Suntem mândri de voi!'' Jucătoarele au coborât din autocar și au făcut câteva poze cu fanii.

Naționala feminină de handbal a României a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca , duminică, la Herning, după ce a învins Polonia cu scorul de 31-22 (15-8), în finala mică a competiției.

România se va lupta cu echipele Danemarcei, Muntenegrului și Uruguayului pentru calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, turneul preolimpic fiind programat în perioada 17-20 martie 2016. Primele două clasate în grupă se vor califica la Olimpiadă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”