Handbal feminin: CSM București, noua campioană națională

CSM București a câștigat în premieră titlul de campioană națională la handbal feminin, marți seara, după ce a învins-o pe HCM Baia Mare, deținătoarea titlului, cu scorul de 20-17 (11-6), în Sala Sporturilor ''Lascăr Pană'' din Baia Mare, în al doilea meci al finalei Ligii Naționale.

CSM București câștigase cu 23-22 primul meci al finalei, programată după regula cel mai bun din trei partide.

Echipa antrenată de daneza Mette Klit a început mai bine meciul și a condus cu 2-0 (min. 3), 3-1 (6), 5-3 (12) și 6-4 (13), dar HCM a revenit și a restabilit egalitatea, 6-6 (18). HCM a trecut apoi prin momente mai puțin favorabile, nereușind să marcheze timp de 14 minute la rând (două din repriza secundă), nici de la 7 metri, iar CSM, cu o apărare excelentă, a punctat de cinci ori la rând și s-a desprins la 11-6 la pauză.

Formația antrenată de slovenul Tone Tiselj a mai redus din diferență, a ajuns la doar două goluri, 12-14 (42), însă apoi CSMB s-a desprins la cinci goluri, 13-18 (45). HCM Baia Mare a făcut eforturi în ultimul sfert de oră, în care echipa din Capitală a marcat de doar două ori, însă apărarea lui CSM a reușit să câștige meciul cu 20-17.

Pentru CSM București au marcat Linnea Torstenson — 7 goluri, Carmen Martin — 4, Paula Rodrigues — 3, Oana Manea — 2, Deonise Fachinello — 2, Iulia Curea — 1, Cristina Vărzaru — 1.

Pentru HCM Baia Mare au înscris Lois Abbingh — 4 goluri, Eliza Buceschi — 4, Ada Nechita — 2, Ksenia Makeeva — 2, Melinda Geiger — 1, Luciana Marin — 1, Valentina Ardean-Elisei — 1, Camilla Herrem — 1, Elena Gjorgjevska — 1.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

3 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

4 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…

5 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…