Handbal feminin: România, învinsă clar de Spania, cu 26-18, la Campionatul Mondial din Danemarca

Handbal feminin: România, învinsă clar de Spania, cu 26-18, la Campionatul Mondial din Danemarca

Naționala feminină României a fost învinsă fără drept de apel de reprezentativa Spaniei, cu scorul de 26-18 (13-12), marți, la Frederikshavn, într-un meci din Grupa D a Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca.

Tricolorele au avut un început foarte bun de meci și s-au menținut la cârma jocului timp de 25 de minute, dar apoi au cedat complet și au terminat meciul ''în genunchi'', pierzând clar, la opt goluri.

România a deschis scorul și apoi s-a desprins la 4-1 (min. 6), după o triplă reușită de Neagu. Spania s-a apropiat al un singur gol, 5-4 (9), iar în minutul 19 a restabilit egalitatea, 8-8. Echipa antrenată de Tomas Ryde a avut câteva minute bune și s-a desprins din nou pe tabelă, la 11-8 (23), iar apoi scorul a ajuns la 12-9 (24). A urmat una dintre căderile binecunoscute ale naționalei feminine de handbal, care nu a mai marcat până în finalul reprizei, încasând în schimb patru goluri la rând, astfel că la pauză Spania conducea cu 13-12, în premieră.

Evoluția sub așteptări a echipei noastre a continuat și după pauză, primul gol al României venind în minutul 38 (Neagu), pentru 16-13. Au fost în total 14 minute fără gol din partea naționalei României, care a încasat 7 în acest răstimp.

Spania a zburdat în continuare, în timp ce jucătoarele noastre, în frunte cu vedeta Neagu, nu s-au regăsit, au jucat neinspirat, nereușind să găsească soluții pentru penetrarea defensivei avansate a ibericelor. România nu a reușit să profite nici de momentele de superioritate pe care le-a avut sau de situațiile clare de gol ivite.

Scorul a luat proporții, iar diferența maximă a fost de opt goluri, la finalul timpului regulamentar, 26-18.

România a marcat doar șase goluri în repriza secundă (scorul mitanului secund a fost de 6-13), situația mingilor pierdute fiind una elocventă, 3 Spania, 13 România.

Spania a ratat trei aruncări de la 7 metri (Martin, Pena, Alberto), iar România două (Neagu, Buceschi).

Au evoluat echipele:
Spania: Silvia Navarro, Darly Zoqbi De Paula — Carmen Martin (4 goluri), Maria Nunez, Nely Carla Alberto (2), Marta Mangue, Macarena Aguilar (1), Elisabet Chavez (1), Elisabeth Pinedo (2), Nerea Pena (7), Lara Gonzalez (1), Naiara Egozkue (1), Ainhoa Hernandez (1), Alexandrina Cabral Barbosa (6). Selecționer: Jorge Duenas De Galarza.
România: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu — Gabriella Szucs, Crina Pintea, Adriana Nechita (2), Cristina Neagu (6), Aurelia Brădeanu, Gabriela Perianu, Luciana Marin, Valentina Ardean-Elisei (2), Oana Manea (2), Ana-Maria Tănăsie, Melinda Geiger (3), Eliza Buceschi (3), Patricia Vizitiu. Selecționer: Tomas Ryde.

Au arbitrat sârboaicele Vanja Antic și Jelena Jakovljevic.

Rusia, care a dispus cu 45-18 de Porto Rico, marți, ocupă primul loc în clasament, cu 6 puncte, urmată de România, 4 p (+41), Spania, 4 p (+10), Norvegia, 2 p, Kazahstan, 0 p, Porto Rico, 0 p. Marți are loc și meciul Kazahstan — Norvegia (21,30). Primele patru clasate se califică în optimile de finală.

Pentru România vor urma cele mai grele meciuri din grupă, joi cu Norvegia (21,30) și vineri cu Rusia (19,15).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria