Handbal masculin: România, locul 8 la Campionatul Mondial Under-21

Handbal masculin: România, locul 8 la Campionatul Mondial Under-21

Selecționata României a ocupat locul 8 la Campionatul Mondial de handbal masculin Under-21 din Brazilia, după ce a fost învinsă de Spania cu scorul de 30-29 (14-13), sâmbătă, la Uberlandia.

Tricolorii au reușit o clasare mai mult decât onorabilă la Mondialul din Brazilia, pierzând la limită ultimul meci de clasament (locurile 7-8), în fața Spaniei, echipă care câștigase și meciul direct din grupă, cu 23-18.

Echipa antrenată de Ovidiu Mihăilă a controlat o mare parte prima repriză, conducând cu 7-5 (min. 10) și 8-6 (12), dar ibericii au marcat apoi de patru ori la rând și au întors situație, intrând la pauză cu un avans de un gol, 14-13.

Spania s-a desprins după pauză, având 19-14 (37), dar România a redus ecartul la două goluri, 23-21 (44). Echipa noastră a marcat ultimele trei goluri ale partidei, dar în ultimul minut nu s-a mai înscris, scorul final fiind de 30-29 pentru Spania.

Dan Racoțea a fost cel mai bun marcator al echipei noastre, cu 10 goluri. Pentru România au mai înscris: Adrian Rotaru — 7 goluri, Nicușor Negru — 5 goluri, Ionuț Nistor Ioniță — 5, Bogdan Mănescu — 1, Vlad Sincelean — 1.

Pentru Spania au înscris Francisco Arino Garcia — 5 goluri, Miguel Sanchez Migallon Naranjo — 4 goluri, Alvaro Del Valle — 4, Adrian Fernandez Clemente — 4, Rodrigo Perez Arce — 4, Jon Azkue Saizar — 4, Arnau Garcia Barcelo — 2, Aleix Gomez Abello — 2, Diego Pineiro — 1.

Finala se va juca între Danemarca și Franța, echipă care a învins România în sferturi, cu 30-20.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa