Handbal masculin: România vrea în elita handbalului

Handbal masculin: România vrea în elita handbalului

Cel mai bun handbalist român din 2015, Valentin Ghionea, crede cu tărie că actuala generație are valoarea necesară pentru a se bate de la egal la egal cu orice echipă din lume, înaintea meciului România - Finlanda care se va disputa în această seară (duminică), la Baia Mare, de la ora 20,30, în preliminariile CM 2017, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Jucător la Wisla Plock în Liga Campionilor, extrema dreaptă a naționalei României afirmă că o calificare la Campionatul Mondial din 2017 ar însemna un nou start pentru handbalul masculin.

Cel mai valoros jucător român al momentului a debutat în handbalul mare chiar la Minaur Baia Mare și este căsătorit cu Renata Tătăran, o handbalistă originară din localitate. Ghionea le promite fanilor băimăreni un spectacol de calitate la dubla cu Finlanda (azi, ora 20,30) și Austria (joi, ora 18,00). La meciul tur cu nordicii, Ghionea a fost golgheterul echipei cu 7 goluri.

Originar din Baia Mare, Alexandru Csepreghi (US Creteil-Franța) mizează pe suportul fanaticilor suporteri locali în tentativa naționalei de a obține biletele pentru play-off-ul de calificare la turneul final al Campionatului Mondial.

FR Handbal va organiza un moment special menit să marcheze memoria celui care a fost legendarul Gheorghe Gruia, desemnat de IHF drept cel mai mare jucător al tuturor timpurilor. Partida va începe cu un moment de reculegere. Jucătorii vor purta o banderolă neagră, iar fiecare spectator prezent va primi un material despre cariera și performanțele neegalate ale lui Gheorghe Gruia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa