Hochei: Canada, campioană mondială pentru a 25-a oară

Hochei: Canada, campioană mondială pentru a 25-a oară

Echipa Canadei a câștigat pentru a 25-a oară titlul de campioană mondială la hochei pe gheață, duminică seara, la Praga, după ce a întrecut Rusia în finală cu scorul de 6-1 (1-0, 3-0, 2-1). Canada și-a confirmat astfel forma de excepție de la Campionatul Mondial din Cehia, unde a reușit să câștige în timpul regulamentar toate cele nouă partide disputate, asigurându-și astfel premiul de un milion de franci elvețieni acordat de Federația internațională (IIHF).

Cody Eakin (18:10), Tyler Ennis (21:56), Sidney Crosby (27:22), Tyler Seguin (28:06), Claude Giroux (48:58) și Nathan MacKinnon (49:50) au marcat pentru canadieni, iar Evgheni Malkin (52:42) a salvat onoarea echipei Rusiei, care câștigase titlul suprem anul trecut, la Minsk.

Pentru Canada a fost primul titlu mondial după 2007, reprezentanții frunzei de arțar fiind la doar două titlul de recordul deținut de Rusia (ex-URSS).

Sidney Crosby, atacantul echipei Pittsburgh Penguins, a devenit al 26-lea membru al Triple Gold Club, grup de jucători care au câștigat Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial și Cupa Stanley (NHL).

În meciul pentru locul al treilea, echipa SUA a dispus de formația gazdă, Cehia, cu 3-0 (2-0, 1-0, 0-0).

Nick Bonino (7:25), Trevor Lewis (18:13) și Charlie Coyle (39:10), în superioritate, au marcat golurile americanilor.

Cehii au arătat o lipsă de eficacitate, având în vedere că portarul american Connor Hellebuyck a apărat 39 de șuturi, în timp ce americanii au marcat trei goluri din numai 16 șuturi. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?