Iker Casillas părăsește Real Madrid după 25 de ani și se transferă la FC Porto

Iker Casillas părăsește Real Madrid după 25 de ani și se transferă la FC Porto

Figura emblematică a echipei spaniole de fotbal Real Madrid, Iker Casillas, va semna cu gruparea portugheză FC Porto, după 25 de ani petrecuți la clubul din capitala Spaniei, unde a câștigat tot, a anunțat sâmbătă Real Madrid. "Real Madrid și FC Porto au căzut de acord pentru transferul lui Iker Casillas pentru clubul portughez", a anunțat formația madrilenă sâmbătă seara, într-un comunicat după 3 zile de negocieri.

La 34 de ani, Casillas părăsește clubul care l-a văzut crescând. El avea doar 9 ani, în 1990, când a trecut de porțile Realului, pentru a intra la grupa "copii" și a urcat treptele până la echipa mare la scurt ctimp ce a devenit major, în 1999. În 25 de ani la Real, portarul internațional a petrecut 16 sezoane profesioniste, deținând și un record — a fost la 19 ani și 4 zile cel mai tânăr portar titularizat într-o finală de Liga campionilor, câștigată contra Valenciei (3-0).

La titlul mondial al Spaniei din 2010, Iker Casillas a blocat cea mai periculoasă acțiune a olandezilor în finală, respingând cu vârful piciorului, mingea trimisă de Arjen Robben.

La Real Madrid a cucerit 19 titluri naționale și 3 Ligi ale campionilor (2000, 2002, 2014). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu