Ion Țiriac a fost premiat la Wimbledon

Ion Țiriac a fost premiat la Wimbledon

Cu ocazia turneului de tenis de Mare Șlem de la Wimbledon, ediția 2015, fostul tenisman Ion Țiriac a primit din partea The Lawn Tennis Writers' Association (LTWA) distincția International Award, pentru rezultatele de excepție obținute în sportul alb și, totodată, pentru suportul pe care l-a oferit acestei discipline de-a lungul timpului, la nivel mondial, informează un comunicat remis AGERPRES. 

Cel care a câștigat turneul French Open la dublu și a ajuns în finala Cupei Davis de mai multe ori în anii ?70, împreună cu Ilie Năstase, se alătură astfel altor nume celebre din tenis, precum Novak Djokovic, Roger Federer sau Billie Jean King, care au primit de asemenea premiul International Award al LTWA.

Asociația oferă două premii anual: unul pentru suportul acordat și rezultate de excepție în tenisul englezesc și International Award, care reprezintă o recunoaștere la nivel mondial a competențelor și rezultatelor ieșite din comun.

The Lawn Tennis Writers' Association a fost înființată la începutul anilor 1950 pentru a promova și susține jurnaliștii din Marea Britanie care scriau despre tenisul de câmp. În prezent, pot face parte din asociație jurnaliștii, canalele mass-media și fotografii din Marea Britanie, care promovează informații despre tenisul de câmp la nivel național sau internațional. Asociația are un număr de 50 de membri cu drepturi depline, la care se adaugă asociați sau membri onorifici.

Asociația LTWA este administrată de un comitet ales anual prin vot secret, în cadrul Întâlnirii Generale Anuale. Candidații la titlul de membru cu drepturi depline trebuie să fie nominalizați și susținuți formal de un membru al asociației și să obțină vot majoritar din partea reprezentanților participanți la întâlnire. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa