Jocurile Europene Baku 2015:Ana-Maria Brânză și Simona Gherman și-au asigurat medaliile de bronz la spadă

Jocurile Europene Baku 2015:Ana-Maria Brânză și Simona Gherman și-au asigurat medaliile de bronz la spadă

Scrimerele române Ana-Maria Brânză și Simona Gherman s-au calificat în semifinalele probei individuale de spadă, marți, la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), și și-au asigurat astfel medaliile de bronz. Ana-Maria Brânză (locul 3 în clasamentul FIE) a dispus în sferturi de finlandeza Catharina Kock cu scorul de 15-4, după ce în optimi câștigase în fața estonienei Katrina Lehis, cu 15-12.

Brânză, câștigătoare a Grupei preliminară A, din care au mai făcut parte Bianka Bukocki (Ungaria), Elmira Hudaverdieva (Azerbaidjan), Emma Samuelsson (Suedia), Julia Beljajeva (Estonia) și Ewa Nelip (Polonia) și Dagmar Ciparova (Slovacia), va lupta în penultimul act cu Erika Kirpu (Estonia), numărul trei mondial, marți, de la ora 15,45 (ora României).

Simona Gherman a dispus în sferturi de italianca Giulia Rizzi, cu 15-10, după 15-9 în primul tur cu Avital Marinuk (Israel) și 15-10 în optimi cu rusoaica Olga Kocineva.

Gherman (11 FIE), care o va înfrunta în semifinală pe rusoaica Iana Zvereva (23 FIE), de la ora 16,00, a încheiat pe locul patru Grupa E, cu meciuri pierdute la Giulia Rizzi, Anna Kun (Ungaria) și Iana Zvereva.

Simona Pop, medaliată cu bronz la Europenele de la Montreux, de la începutul lunii, nu a reușit să treacă de grupele preliminare, iar Amalia Tătăran a fost învinsă în șaisprezecimile de finală. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...