Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Australiei

Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Australiei

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), campionul mondial en titre, va pleca din ''pole position'', duminică, în Marele Premiu al Australiei, etapa inaugurală a Campionatului Mondial de Formula 1, pe circuitul Albert Park din Melbourne.

Alături de Hamilton de va afla coechipierul său german Nico Rosberg.

Dublul campion mondial (2008, 2014) a reușit cel mai bun timp în calificările de sâmbătă, fiind mai rapid cu șase zecimi de secunde decât Rosberg. Pentru Hamilton va fi al 39-lea pole position din cariera sa în Formula 1 și al patrulea pe circuitul Albert Park, unde s-a impus însă o singură dată, în 2008, când cucerea primul titlu.

Surpriza calificărilor a fost reușită de germanul Sebastian Vettel (Ferrari), care a reușit să obțină al patrulea timp din calificări, urmând să plece de pe grila de start alături de Felipe Massa (Williams-Mercedes), cronometrat cu al treilea timp.

Ferrari va avea un monopost și în linia a patra a grilei, de unde va porni în cursă finlandezul Kimi Raikkonen, alături de conaționalul său Valtteri Bottas (Williams-Mercedes). AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...