Maria Șarapova, în optimile de finală la Australian Open, după a 600-a sa victorie în circuitul profesionist

Maria Șarapova, în optimile de finală la Australian Open, după a 600-a sa victorie în circuitul profesionist

Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova s-a calificat în optimile de finală ale Openului Australiei, înregistrând cu această ocazie a 600-a sa victorie în circuitul profesionist, în fața americancei Lauren Davis, de care a dispus cu 6-1, 6-7 (5/7), 6-0, într-o partidă disputată, vineri, la Melbourne, sub o ploaie constantă, care i-a obligat pe organizatori să închidă acoperișurile celor trei terenuri principale.

În vârstă de 28 ani, Maria Șarapova are în palmares cinci titluri de Grand Slam, unul dintre ele cucerit la Melbourne, în 2008. Rusoaica, numărul 5 pe lista favoritelor, a cedat un set în fața micuței reprezentante a Statelor Unite (1,57 m), care și-a consumat întreaga sa energie în cel de-al doilea set, care a fost mai lung cu 20 de minute decât celelalte două împreună.

Finalista ediției trecute a turneului de la Antipozi o va avea ca adversară în optimi pe elvețianca Belinda Bencic (18 ani), cap de serie numărul 12 și una dintre marile speranțe ale circuitului feminin, care a ajuns, în premieră, în cea de-a doua săptămână a competiției de la Melbourne, după victoria cu 4-6, 6-2, 6-4 obținută în fața ucrainencei Katerina Bondarenko.

O altă jucătoare calificată vineri în optimile Openului Australiei este germanca Anna-Lena Friedsam, care a reușit să o elimine pe favorita numărul 13, italianca Roberta Vinci, de care a dispus cu 0-6, 6-4, 6-4.

Friedsam (21 ani) o va avea ca adversară în turul următor pe câștigătoarea partidei dintre poloneza Agnieszka Radwanska (nr.4) și portoricana Monica Puig.

Openul Australiei este singurul turneu de Mare Șlem care dispune de trei terenuri acoperite, în timp ce Wimbledon-ul are unul singur, iar US Open și Roland Garros urmează să beneficieze în curând de o astfel de facilitate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”