Mergea și Bopanna, învinși în optimile probei masculine de dublu la Australian Open

Mergea și Bopanna, învinși în optimile probei masculine de dublu la Australian Open

Perechea alcătuită din tenismanul român Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna, cap de serie numărul patru, a fost învinsă cu 6-4, 6-3 de cuplul Treat Huey (Filipine)/Max Mirnîi (Belarus), cap de serie numărul 14, duminică, la Melbourne, în optimile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului.

Huey (30 ani) și Mirnîi (38 ani) au obținut victoria într-o oră și 11 minute, în care Mergea și Bopanna au reușit 8 ași, dar au comis și 8 duble greșeli. Cuplul româno-indian a fost superior la numărul de ''winners'' (32-25), dar a făcut și mai multe erori neforțate (23-15).

Mergea și Bopanna vor primi pentru participare un cec de 40.000 de dolari australieni și 180 de puncte ATP.

Anul trecut, Mergea (și partenerul său britanic de atunci Dominic Inglot) s-a oprit în sferturi la Melbourne, în timp ce Bopanna nu a trecut de turul al doilea (alături de canadianul Daniel Nestor).

Principalii favoriți, românul Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, vor juca luni în optimile de finală, contra perechii italiene Marco Cecchinato/Andreas Seppi.

Tecău s-a calificat, duminică, în optimile probei de dublu mixt, alături de Coco Vandeweghe (SUA), grație succesului cu 1-6, 7-5, 10-8 în fața favoriților numărul șase, Lucie Hradecka (Cehia)/Marcin Matkowski (Polonia). Tecău și Vandeweghe, care și-au asigurat 9.000 de dolari australieni, vor juca în optimi cu italienii Sara Errani/Fabio Fognini.

Anul trecut, Tecău și Lucie Hradecka au pierdut în primul tur, în 2014 Horia a jucat finala alături de Sania Mirza (India), pierzând în fața perechii Kristina Mladenovic (Franța)/Daniel Nestor (Canada). În 2012, Horia Tecău a câștigat titlul la mixt, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands.

În competiția junioarelor, olandeza Nina Kruijer a învins-o pe românca Oana Gavrilă în primul tur la simplu, cu 6-1, 6-7 (5), 6-1, dar la dublu, Georgia Crăciun și Oana Gavrilă s-au impus în fața cuplului Olga Danilovic (Serbia)/Kaja Juvan (Slovenia), cu 7-6 (3), 2-6, 11-9. În optimi, Crăciun și Gavrile le vor avea ca adversare pe I-Hsuan Cho (Taiwan)/Ayumi Miyamoto (Japonia), care le-au eliminat pe favoritele numărul trei, Vera Lapko (Belarus)/Katherine Sebov (Canada), cu 6-7 (1), 6-4, 10-5.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale