Mergea și Inglot, calificați în finala de dublu a turneului ATP de la Montpellier

Mergea și Inglot, calificați în finala de dublu a turneului ATP de la Montpellier

Tenismanul român Florin Mergea și britanicul Dominic Inglot s-au calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Montpellier (Franța), dotat cu premii totale de 439.405 euro, sâmbătă, după ce s-au impus cu 6-4, 7-5 în semifinala cu Rameez Junaid (Australia)/Adil Shamasdin (Canada).

Mergea și Inglot, principalii favoriți la Montpellier, au reușit 10 ași în acest meci, care a durat o oră și 7 minute.

Cuplul româno-britanic, sfertfinalist la Australian Open, va juca în ultimul act cu perechea Marcus Daniell/Artem Sitak (Noua Zeelandă), care a dispus în cealaltă semifinală de Frantisek Cermak (Cehia)/Jonathan Erlich (Israel), cu 7-6 (3), 6-3.

Mergea și Inglot și-au asigurat 12.760 euro și 150 de puncte ATP. Cei noi nu au împreună niciun titlu, jucând totuși o finală ATP anul acesta, pierdută la Auckland. Mergea are trei titluri la dublu, în 2013 la Viena (alături de cehul Lukas Rosol) și în 2014 la Vina del Mar (alături de austriacul Oliver Marach) și la Hamburg (alături de croatul Marin Draganja).

Inglot are și el trei titluri ATP la dublu, toate alături de filipinezul Treat Huey (2012 la Washington, 2013 la Basel și 2014 la Eastbourne). Inglot a mai pierdut alte șase finale.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro