Michel Platini: Am ales cu inima să rămân în fruntea UEFA

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a anunţat oficial, joi, la Monte Carlo, că nu va candida la conducerea Federaţiei Internaţionale de Fotbal şi a precizat că a ales cu inima să rămână în fruntea forului european.

Michel Platini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am ales cu inima să rămân în fruntea UEFA. Nu voi candida pentru preşedinţia FIFA, aceasta este alegerea mea. M-am gândi foarte mult dacă să candidez sau nu, dar cred că încă nu a venit timpul meu. Joseph Blatter nu şi-a oficializat candidatura, dar cred că o va face în curând. L-am ajutat în 1998, în 2002, în 2007, iar în 2011 mi-a cerut el ajutorul. Cred că pentru 2015 este nevoie de o schimbare, i-am spus asta lui Blatter. FIFA are nevoie de un suflu nou. Îi port o mare stimă lui Blatter, dar cred că ar trebui să lasa locul altcuiva", a spus Platini.

Singura persoană care şi-a anunţat până în acest moment candidatura la preşedinţia FIFA este francezul Jerome Champagne, în vârstă de 56 de ani.

Alegerile pentru preşedinţia FIFA vor avea loc în 29 mai 2015. Blatter (78 de ani) a lăsat să se înţeleagă că va candida pentru al cincilea mandat, dar nu şi-a oficializat încă decizia.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

2 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

3 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Stelian Tănase intră tare la Băsescu: Secu l-a reactivat pe Petrov