Motociclism: Yamaha îi răspunde scuderiei Honda și respinge acuzațiile

Motociclism: Yamaha îi răspunde scuderiei Honda și respinge acuzațiile

Yamaha nu a apreciat acuzațiile pe care Honda i le-a adus lui Valentino Rossi și a respins aceste acuzații într-un comunicat dat publicității marți.

Războiul continuă după acroșajul dintre Valentino Rossi și Marc Marquez în Marele Premiu de MotoGP al Malaeziei. Luni, Honda îl acuza, după datele de telemetrie ale pilotului spaniol, pe Valentino Rossi că ''l-a împins intenționat pe Marc Marquez în afara pistei''. Yamaha, scuderia italianului, a dat marți replica într-un alt comunicat.

''Yamaha dorește să-și exprime dezacordul față de cuvintele utilizate pentru a raporta incidentul dintre piloții Valentino Rossi și Marc Marquez. Cele două comunicate de presă îl acuză pe Valentino Rossi că a lovit cu piciorul motocicleta lui Marc Marquez, ceea ce nu a fost demonstrat de ancheta conducerii cursei. În consecință, respingem formularea declarațiilor, deoarece ea nu corespunde concluziilor conducerii cursei''.

''Yamaha nu dorește să intre în discuții prea ample privind această nefericită situație, iar dorința noastră este de a încheia sezonul 2015 de MotoGP în cel mai bun mod posibil. Vom merge la Valencia cu intenția clară de a face tot posibilul pentru a câștiga această ultimă cursă pe care o sperăm memorabilă, cu toți piloții și toate echipele făcând o competiție sportivă, pentru beneficiul categoriei regină a cursei moto''.

De precizat că în acest sezon 2015 campion va fi un pilot Yamaha, deoarece titlul se joacă între Rossi și coechipierul său spaniol Jorge Lorenzo, care se află la 7 puncte de italian. Însă Rossi a fost sancționat și va pleca de pe ultima poziție a grilei de start în această ultimă etapă, de la Valencia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”