Murray și Djokovic, semifinaliști la Indian Wells (ATP)

Murray și Djokovic, semifinaliști la Indian Wells (ATP)

Tenismanul britanic Andy Murray s-a calificat, joi, în semifinalele turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Indian Wells, dotat cu premii de 5.381.235 dolari, în urma unei victorii cu 6-3, 6-4 în fața spaniolului Feliciano Lopez.

Murray, numărul patru mondial, l-a dominat pe iberic (12 ATP), care reușise o victorie importantă în faza anterioară, în fața japonezului Kei Nishikori. Scoțianul a câștigat toate cele 10 partide cu Lopez din circuitul ATP.

În semifinale, Andy Murray îl va înfrunta pe liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, care a obținut biletul pentru ultimul act fără joc, în urma forfait-ului australianului Bernard Tomic, accidentat la spate.

Murray și Djokovic s-au întâlnit de 24 de ori până acum, ultima fată în finala turneului Australian Open din acest an, când sârbul s-a impus cu 7-6 (7/5), 6-7 (4/7), 6-3, 6-0. Djokovic conduce cu 18-6, iar ultimul succes al lui Murray datează din 2013, din finala altui turneu de Mare Șlem, cel de la Wimbledon.

Novak Djokovic este deținătorul titlului la Indian Wells.

Tomic ar putea rata și următorul turneu Masters 1.000, de la Miami (25 martie-5 aprilie), relatează AFP, mai ales că a acuzat și dureri de dinți, din cauza unei măsele de minte.

''Partea dreaptă a feței este inflamată. Am fost să lovesc câteva mingi, dar nu m-am putut mișca'', a afirmat Tomic, numărul 35 mondial, după ce și-a anunțat retragerea de la turneul californian. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…