Natație: Mondialele din 2017 la Budapesta, după retragerea Mexicului

Natație: Mondialele din 2017 la Budapesta, după retragerea Mexicului

Campionatele Mondiale de natație din 2017 vor fi organizate în final de Ungaria, la Budapesta, după retragerea Mexicului din motive financiare, a anunțat miercuri Federația internațională de natație (FINA).

FINA este ''fericită să anunțe că Budapesta va găzdui cea de-a 17-a ediție a Campionatelor Mondiale de natație în iulie 2017, înlocuind orașul Guadalajara'', a indicat federația internațională într-un comunicat, salutând susținerea primului ministru al Ungariei, Viktor Orban, și a președintelui Federației maghiare de natație, Tamas Gyarfas.

Budapesta trebuia să organizeze Mondialele din 2021, ''o nouă procedură de candidatură urmând să fie deschisă'' pentru aceste Mondiale, a adăugat FINA.

Guvernul mexican anunța pe 18 februarie că renunță la organizarea Mondialelor din 2017, prevăzute la Guadalajara, din cauza unui program de reducere a cheltuielilor publice.

''Suntem foarte fericiți că vom fi găzduiți de Budapesta în 2017 și suntem siguri că autoritățile locale vor organiza o mare competiție, a declarat președintele FINA, Julio C. Maglione. Ungaria este o mare țară a sportului și arată că are o mare pasiune pentru natație''. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria