Novak Djokovic s-a calificat în finala turneului Australian Open

Novak Djokovic s-a calificat în finala turneului Australian Open

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a calificat în finala turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, după ce l-a învins în cinci seturi, cu 7-6 (7/1), 3-6, 6-4, 4-6, 6-0, pe deținătorul trofeului, elvețianul Stanislas Wawrinka, vineri, la Melbourne.

Sârbul, care va juca în finală cu britanicul Andy Murray, va disputa a 15-a lui finală de Mare Șlem, după ce a obținut în iulie al șaptelea său titlu major la Wimbledon. Va fi a cincea sa finală la Melbourne, unde s-a impus de patru ori, în 2008, 2011, 2012 și 2013.

Duelurile între Murray și Djokovic au devenit meciuri clasice, notează AFP. Cei doi jucători s-au înfruntat de 23 de ori (avantaj 15-8 pentru sârb), de patru ori în finale de Mare Șlem.

Sârbul l-a privat de două ori pe scoțian de o victorie la Melbourne, în 2011 și 2013. Murray s-a impus în fața lui în finală la US Open 2012 și la Wimbledon în 2013, când a devenit primul britanic învingător pe gazonul londonez după Fred Perry în 1936.

Dacă Murray s-a calificat joi cu o victorie clară în fața lui Tomas Berdych, 6-7 (6-8), 6-0, 6-3, 7-5, Djokovic a avut mult de lucru pentru a trece de Wawrinka. El s-a impus în fața elvețianului fiindcă a avut o rezistență mai bună pe fundul terenului și un serviciu mai performant. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”