OFICIAL Două cluburi din Liga 1 n-au primit licenţa pentru sezonul viitor. Alte două echipe au scăpat de retrogradare

OFICIAL Două cluburi din Liga 1 n-au primit licenţa pentru sezonul viitor. Alte două echipe au scăpat de retrogradare

Toate formaţiile din Liga 1 au avut termen limită data de 2 Mai pentru a-şi depune dosarul de licenţiere pentru sezonul viitor. Cum acest termen a expirat, reprezentanţii Comisiei de Licenţiere au tras linie şi au prezentat câteva concluzii. Viorel Duru, preşedintele departamentului responsabil cu acestă problemă, a precizat care sunt echipele care nu au primit licenţa, dar şi cele care au scăpat de retrogradare.

Astfel, Corona Braşov, echipă deja retrogradată pe criteriu sportiv (se află pe ultimul loc în Liga 1, fără şanse de salvare) şi FC Vaslui nu au primit licenţa şi vor juca în sezonul viitor în Liga a 2-a. În schimb, alte două echipe care au fost pe marginea prăpastiei, FC Braşov şi Săgeata Năvodari, au primit licenţa pentru sezonul viitor şi, dacă se vor salva de la retrogradare, vor putea juca şi la anul în Liga 1.

Deoarece Vasluiul, echipă aflată la jumătatea clasamentului, va retrograda, echipa care va termina campionatul pe locul 15 şi care are licenţa luată va juca şi în sezonul viitor în Liga 1. Drept urmare, doar ultimele trei clasate vor retrograda în Liga a 2-a.

"În acest moment s-a încheiat procesul pentru cluburile de Liga 1. 17 echipe au solicitat licenţa. Corona Braşov nu a depus documentaţia. Comisia de Licenţiere a refuzat acordarea licenţei la trei cluburi: FC Vaslui, FC Braşov şi Săgeata Năvodari. Vaslui nu a depus apel şi decizia a devenit definitivă. FC Braşov şi Săgeata au declarat apel şi Comisia a audiat cluburile pe 30 aprilie. În urma analizării motivelor şi documentelor, Comisia de Apel a admis apelurile şi a acordat licenţa de participare în Liga 1 pentru cele două echipe", a explicat Duru într-o conferinţă de presă.

Vor fi analizate şi dosarele echipelor care vor în Liga 1

Comisia de Licenţiere nu va analiza doar dosarele echipelor din Liga 1, ci şi pe cele ale formaţiilor din Liga a 2-a, care au şanse de promovare şi, drept urmare, au depus actele de licenţiere. "De luni, judecăm şi dosarele celor 8 cluburi de Liga a 2-a care au depus dosar pentru Liga 1. Pe 9 mai se va lua o decizie pe fond, atacabilă cu apel în 5 zile. Pe 16 mai trebuie luată o decizie şi se încheie perocesul de licenţiere pe plan naţional", a completat Duru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”