Oficialii UE au discutat despre posibilitatea ca ţările europene să boicoteze CM de fotbal din Rusia

Oficialii UE au discutat despre posibilitatea ca ţările europene să boicoteze CM de fotbal din Rusia

Oficialii Uniunii Europene au discutat despre posibilitatea ca ţările europene să boicoteze Cupa Mondială in Rusia ca urmare a implicării militare în Ucraina a statului condus de Vladimir Putin.

Oficialii UE au discutat despre posibilitatea ca ţările europene să boicoteze CM din Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura ar face parte dintr-o posibilă extindere a sancţiunilor luate împotriva Moscovei ca urmare a violenţelor din estul Ucrainei, despre care se presupune că sunt cauzate de înarmarea rebelilor pro-ruşi de către Rusia, informează espn.co.uk .

Un potenţial boicot al Cupei Mondiale de fotbal din 2018 reprezintă ultima ameninţare a oficialilor occidentali la adresa Rusiei.

Astfel, ţările europene le-ar putea interzice fotbaliştilor să participe la Cupa Mondială. De asemenea, oficialii occidentali ar putea interzice companiilor de stat ruse să-şi desfăşoare activitatea pe teritoriul Uniunii Europene, iar sportivilor şi artiştilor ruşi le-ar putea fi interzisă participarea la evenimentele internaţionale.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /