Olimpia Cluj s-a calificat în șaisprezecimile Ligii Campionilor

Olimpia Cluj s-a calificat în șaisprezecimile Ligii Campionilor

Campioana României la fotbal feminin, Olimpia UT Cluj-Napoca s-a calificat în șaisprezecimile UEFA Women's Champions League. Potrivit unei postări făcute luni pe situl clubului, Olimpia a câștigat 'fără drept de apel' toate meciurile din grupa 5, organizată în Slovenia, grupă din care au făcut parte campioanele Muntenegrului (WFC Ekonomist), Estoniei (Parnu JFK) și gazda ZNK Pomurje.

'Bucuria 'olimpicelor' nu poate fi descrisă în cuvinte, după o nouă calificare între cele mai bune 32 de echipe ale Europei! După un meci jucat cu inteligență și având un plus de creativitate, voință și dăruire, Olimpia a reprezentat așa cum se cuvine orașul Cluj-Napoca și Romania în Europa, reușind să învingă echipa gazdă a turneului WFC Pomurje cu scorul de 2-0', arată comunicatul postat pe situl clubului.

După ce, în primul meci din grupă, Lidia Havriștiuc a debutat în tricoul Olimpiei, în ultimul meci aceasta a marcat pentru prima dată atât în Liga Campionilor cât și pentru echipa clujeană, în minutul 13.

Clujencele au pierdut o jucătoare importantă, pe Alexandra Lunca, care s-a accidentat grav în primele minute ale meciului împotriva ZNK Pomurje, după o ciocnire cu portarul echipei adverse. Antrenorul Mirel ALbon a fost nevoit să o înlocuiască, în minutul 23, cu Beatrice Tărășilă, o jucătoare transferate în această vară la echipă.

Totuși, olimpicele au continuat să facă un joc bun, reușind să mai înscrie un gol prin Andreea Voicu în minutul 52.

Echipa de start a Olimpiei în meciul ZNK Pomurje a fost formată din Mirela Ganea, Andreea Corduneanu, Ioana Bortan, Adina Giurgiu (Cristina Carp '87), Ștefania Vătafu, Mihaela Ciolacu, Andreea Voicu, Mara Bâtea, Alexandra Lunca (Beatrice Tărășilă '23), Corina Olar, Lidia Havristiuc (Teodora Meluță '69).

Primul meci disputat din grupă a fost împotriva Parnu JK, câștigat de Olimpia cu 4-0, urmat de victoria împotriva WFC Ekonomist cu 6-1 și de meciul cu ZNK Pomurje, în care jucătoarele din Cluj au marcat două goluri, câștigând cu 0-2.

Alături de Olimpia s-au mai calificat în turul următor echipele ZFK Minsk, PAOK, Stjarnan, FC Twente, Spartak Subotica, Medyk Konin și PK-35 Vantaa.

Campioana României își va afla adversarul din șaisprezecimi în 20 august, când va avea loc tragerea la sorți la Nyon. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...