Olimpice: Hamburg reprezintă candidatura Germaniei pentru JO 2024

Olimpice: Hamburg reprezintă candidatura Germaniei pentru JO 2024

Comitetul olimpic german a ales orașul Hamburg, în detrimentul Berlinului, pentru a reprezenta candidatura Germaniei la organizarea JO 2024, care înainte de a fi validată va trebui supusă unui referendum local, relatează AFP.

La momentul votului de luni, după prezentarea celor două proiecte la Frankfurt, Hamburg a primit 18 voturi, față de cele 11 ale Berlinului. Alegerea va trebui confirmată de adunarea generală de sâmbătă a Comitetului Olimpic German, urmată de un un referendum în orașul Hamburg.

Orașele candidate la JO 2024 au termen limită data de 15 septembrie pentru a depune oficial dosarul de candidatură. Până în prezent, acest pas a fost făcut de Boston și Roma. Parisul este însă așteptat să intre de asemenea în cursă, alături de Istanbul și Doha. CIO va alege gazda JO 2024 la congresul său din 2017.

Germania a găzduit ultima oară Olimpiada de vară în 1972, la Munchen. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...