Parapantistul român Ioan Gragospirate, 35 ani, decedat în Nepal

Parapantistul român Ioan Gragospirate, 35 ani, decedat în Nepal

Un parapantist de naționalitate română, Ioan Gragospirate, în vârstă de 35 de ani, a murit în centrul Nepalului, a anunțat poliția din Katmandu, joi, comunicatul fiind preluat de agenția germană de știri DPA.

Trupul lui Ioan Gragospirate a fost găsit în afara parașutei sale, miercuri, într-o pădure în apropiere de cunoscutul oraș turistic Pokhara. El efectua un zbor solo, iar motivul tragicului accident nu este cunoscută de poliție, care însă a adăugat că bănuiește că fie curelele de prindere s-au rupt, fie au fost fixate incorect.

Parapantismul este foarte popular printre vizitatorii acestui oraș aflat într-o zonă lacustră, dar mulți turiști aleg să zboare în tandem, alături de un ghid experimentat. Accidentul românului, precizează DPA, a ridicat la șase numărul persoanelor care au decedat din 2008 dintre străini, potrivit poliției, din cele 50 de accidente înregistrate în această perioadă. Ultimul decedat a fost un sud-coreean, tot într-un zbor solo, în ianuarie, după ce parașuta i s-a încurcat în sforile de susținere.

În zona orașului Pokhara acționează 20 de companii care se ocupă de parapantism, iar "Autoritatea Civilă de Aviație ar trebui să introducă reguli mai stricte privind acordarea permiselor de zbor", după cum a declarat Sano Babu Sunuwar, un antrenor cunoscut în această disciplină, care a zburat cu parapanta din vârful Muntelui Everest. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

3 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

4 Scandal sexual în una dintre cele mai bogate familii din lume. Suma primită de garda de corp de la Prinţesa Ha…

5 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei