Patinaj artistic - CM 2015: Elizaveta Tuktamișeva s-a impus în concursul feminin

Patinaj artistic - CM 2015: Elizaveta Tuktamișeva s-a impus în concursul feminin

Rusoaica Elizaveta Tuktamișeva a obținut prima sa medalie de aur la Campionatele Mondiale de patinaj artistic, impunându-se în concursul feminin, sâmbătă, la Shanghai.

Tuktamișeva a totalizat 210,36 puncte pentru a o devansa pe japoneza Satoko Miyahara (193,60). Bronzul a revenit altei rusoaice, foarte tânăra Elena Radionova (191,47).

Tuktamișeva, 18 ani, a participat pentru a doua oară la Campionatele Mondiale și nu urcase până acum pe podium. Ea are un sezon de excepție, câștigând finala Grand Prix-ului în decembrie și devenind campioană europeană acum două luni la Stockholm.

Ea a făcut senzație joi, în timpul programului scurt, reușind un triplu axel, performanță tehnică rară, care i-a permis să aibă un avans confortabil. Rusoaica a câștigat și programul liber (132,74), patinat pe o temă indiană. Eleva reputatului Aleksei Mișin a ratat în sezonul trecut Jocurile Olimpice de la Soci, din cauza accidentării la un picior.

Japoneza Miyahara, care joi a împlinit 17 ani, a lăsat o puternică impresie la primele sale Mondiale. Și mai tânără,
Radionova, 16 ani, participa de asemenea la primele sale mondiale. Ea a terminat pe locul 2, după Tuktamîșeva, la Euro 2015. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro