Pele: Datorită lui FC Santos a aflat lumea că nu Buenos Aires este capitala Braziliei

Pele: Datorită lui FC Santos a aflat lumea că nu Buenos Aires este capitala Braziliei

Celebrul fost fotbalist brazilian Pele a afirmat că formația sa din anii '60, FC Santos, "a adus demnitate" fotbalului din țara sa, făcând Brazilia cunoscută în lume, mai mult decât chiar selecționata braziliană.

"Cu Santos am făcut tururi în jurul lumii și am adus demnitate, făcând Brazilia un nume cunoscut în lume. Până atunci, în multe locuri din lume ne întrebau dacă Buenos Aires este capitala Braziliei", a spus "El Rey", acum în vârstă de 74 de ani, care a avut unele probleme de deplasare până la Muzeul Pele, din portul paulista Santos.

Aceasta a fost prima apariție publică a lui Pele după spitalizarea sa timp de două săptămâni, din cauza unei infecții descoperite în luna decembrie.

Muzeul Pele a fost inaugurat la mijlocul anului 2014, în timpul Mondialului, fiind una dintre atracțiile turistice ale orașului Santos. Campionul mondial din 1958, 1962 și 1970 a prezentat acum cartea consacrată formației FC Santos și vedetelor sale, "Repriza a doua — De la idol la mit", o selecție cu fotografii inedite ale carierei "Regelui", ediție realizată de jurnalistul și scriitorul brazilian Odir Cunha. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”