Performanță URIAȘĂ pentru România: A ELIMINATcampioana en-titre, Brazilia

Performanță URIAȘĂ pentru România: A ELIMINATcampioana en-titre, Brazilia

Echipa națională de handbal feminin a realizat o performanță uriașă la Campionatul Mondial din Danemarca. Handbalistele tricolore au eliminat Brazilia, campioana lumii la precedenta ediție a competiției. A fost 25-22 pentru naționala României. Fetele s-au calificat în optimile de finală ale mondialului, ceea ce ne duce, automat, în turneele preolimpice de calificare la Olimpiada din 2016, găzduită de Brazilia.

Brazilia, campioana en-titre, a parasit Campionatul Mondial de Handbal in optimile de finala, "vinovata" pentru acest lucru fiind nationala Romaniei. Dupa un meci in care au aratat atitudine, ambitie, sprit de sacrificiu si o defensiva foarte buna, tricolorele au reusit sa ajunga printre cele mai bune opt echipe din lume. "Trimis" in tara de Gheorghe Tadici, selectionerul Tomas Ryde a gasit formula ideala dupa trei infrangeri consecutive, Neagu, Ungureanu, Buceschi si compania defiland in fata celei mai bune echipe de la ultimul turneu final.

* Pentru un loc in semifinale, Romania se va duela cu Danemarca.

* Paula Ungureanu a fost aleasa jucatoarea partidei.

"Ne-am pregatit bine, am vorbit despre acest meci. Am folosit toate jucatoarele, am facut foarte multe antrenamente mental, am facut psihologie. Am avut o aparare foarte buna, Paula a fost la un nivel extraordinar. Mica (n.r. Bradeanu) a jucat foarte bine, Geiger a schimbat jocul in a doua repriza, a fost un meci excelent. Am avut o sedinta importanta noaptea trecuta, avem incredere in noi, cand crezi te uiti in ochii celorlalti si suntem puternici cu totii. Duelul cu Danemarca va fi foarte frumos" - Tomas Ryde, la Dolcesport.

"Ne-am dorit enorm calificarea! Ambitia a facut diferenta, am muncit foarte mult, Ii multumim lui Dumnezeu pentru ca am reusit. Am fost foarte, foarte motivate. Am alaturi de mine, sotul, copilul, sora, cumnata, cumnatul, nepoteii, plus toti acesti romani minunați care ne-au transmis toata energia pozitiva. Lasati-ma va rog sa ma bucur de victoria de astazi, vorbim despre Danemarca maine" - Paula Ungureanu, la Dolcesport.

S-au disputat duminica in optimi:

Romania - Brazilia 25-22
Norvegia - Germania 28-22
Danemarca - Suedia 26-19
Olanda - Serbia 26-20.

CM reprezinta si un criteriu de calificare la JO de la Rio de Janeiro (din vara anului viitor). Castigatoarea turneului se va califica direct, in timp ce formatiile clasate pe locurile 2-7 vor juca la turneele preolimpice (se vor disputa in perioada 7-10 aprilie 2016).

La ultima editie a Campionatului Mondial de handbal feminin, Romania s-a clasat pe locul 10. Ultima medalie a tricolorelor a fost in 2005 (argint).


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu