Polo pe apă: Italia - România 11-5, la Campionatul European masculin de la Belgrad

Polo pe apă: Italia - România 11-5, la Campionatul European masculin de la Belgrad

Naționala de polo pe apă a României a fost învinsă de formația Italiei cu scorul de 11-5 (2-0, 4-1, 3-1, 2-3), miercuri seara, într-un meci din Grupa C a Campionatului European masculin de la Belgrad. Tricolorii nu au reușit să facă față valoroasei echipei a Italiei, vicecampioana olimpică en titre, și au suferit prima înfrângere în competiția de la Belgrad, după victoria obținută în disputa cu Georgia (12-6).

Golurile echipei noastre au fost marcate de Cosmin Radu (3), Tiberiu Negrean și Alex Popoviciu. Selecționerul sârb Dejan Stanojevic i-a mai folosit pe Dragoș Stoenescu, Marius Țic — portari, Mihnea Gheorghe, Nicolae Oanță, Andrei Bușilă, Daniel Teohari, Mihnea Chioveanu, Dimitri Goanță, Roland Szabo și Alexandru Ghiban.

Pentru Italia, medaliată cu bronz la ediția trecută (2014), au marcat Michael Alexandre Bodegas (3 goluri), Pietro Figlioli (2), Christian Presciutti (2), Matteo Aicardi (2), Valentino Gallo și Stefano Luongo.

În celălalt meci al Grupei C, Germania a întrecut Georgia cu 11-9.

Italia e liderul grupei, cu 6 puncte, urmată de România, 3 p (0), Germania, 3 p (-9), și Georgia, 0 p.

România va susține ultimul său meci din grupă contra Germaniei, vineri, de la ora 19,45 (ora României), în urma căruia își va afla adversara din optimile de finală ale competiției.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...