Polo pe apă: România, locul 2 în Grupa C a Campionatului European, după 14-13 cu Germania

Polo pe apă: România, locul 2 în Grupa C a Campionatului European, după 14-13 cu Germania

Naționala masculină de polo pe apă a României a ocupat locul al doilea în Grupa C a Campionatului European de la Belgrad, după ce a învins formația Germaniei cu scorul de 14-13 (3-3, 3-2, 5-5, 3-3), vineri, în ultimul meci al grupei.

Tricolorii au obținut o victorie foarte importantă, care le dă dreptul să spere la un meci mai facil (probabil cu Rusia), în optimile de finală.

Echipa României s-a impus la limită, deși și un egal i-ar fi fost suficient să se claseze pe doi, la capătul unui joc foarte echilibrat, în care într-o singură situație s-a înregistrat o diferență de două goluri, 3-1 pentru România (min. 5).

România a fost condusă cu 1-0, dar apoi a trecut la cârma jocului și punctat de trei ori. Germania a înscris de două ori la rând și a restabilit egalitatea. Cele două formații au alternat la conducere, echipa antrenată de sârbul Dejan Stanojevic conducând cu 4-3, 6-5, 7-6, 10-9, 11-10 și 14-13.

Cu trei minute înainte de final, Germania a marcat un gol de la mare distanță (circa 13 metri), prin Stamm, pentru 13-12, dar Ghiban a restabilit egalitatea la scurt timp. Stoenescu a apărat la următorul atac al adversarilor și același Ghiban a înscris golul victoriei, cu 18 secunde înainte de final, după o pasă remarcabilă a lui Cosmin Radu.

Pentru România au marcat Cosmin Radu (4 goluri), Mihnea Gheorghe (3), Alexandru Ghiban (2), Andrei Bușilă (2), Andrei Popoviciu (1), Tiberiu Negrean (1) și Mihnea Chioveanu (1).

Au mai evoluat: Dragoș Stoenescu — Nicolae Oanță, Daniel Teohari, Dimitri Goanță, Roland Szabo.

Golurile echipei Germaniei au fost marcate de Mateo Cuk (4), Julian Real (4), Marko Stamm (2), Paul Schueler (2), Marin Restovic (1).

În clasamentul grupei, Italia a ocupat primul loc, cu 9 puncte, urmată de România, 6 puncte, Germania, 3 puncte, Georgia, 0 puncte.

În optimile de finală, România va înfrunta echipa clasată pe locul al treilea în Grupa D, Rusia sau Grecia, duminică, de la ora 19,45 (ora României). Înaintea meciului direct, Grecia are 4 puncte, iar Rusia 3.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...