Poloneza Licwinko a stabilit cea mai bună performanță mondială a sezonului la săritura în înălțime

Poloneza Licwinko a stabilit cea mai bună performanță mondială a sezonului la săritura în înălțime

Poloneza Kamila Licwinko a stabilit cea mai bună performanță mondială a sezonului la săritura în înălțime, trecând peste ștacheta înălțată la 2 metri, marți, în cadrul reuniunii atletice în sală de la Cottbus (Germania).

Licwinko, care și-a egalat propriul record național, a îmbunătățit cu 4 cm precedenta cea mai bună performanță a sezonului stabilită în urmă cu doar două zile de două sportive, rusoaica Maria Kucina și italianca Alessia Trost.

Poloneza în vârstă de 28 de ani a reușit saltul victorios din prima încercare, la fel ca la Mondialele în sală de anul trecut în fața publicului său din Sopot, când a împărțit titlul cu Kucina.

Kamila Licwinko s-a impus în fața lituaniencei Airine Palyste — 1,98 m — și a dublei campioane europene en titre spaniole Ruth Beitia — 1,96 m.

În finala probei de săritură cu prăjina, victoria a revenit rusul Aleksandr Gripici — 5,70 m, urmat de cehul Michael Balner — 5,65 m și de campionul mondial în sală, grecul Konstantinos Filippidis — 5,60 m.

Vicecampionul olimpic german Bjorn Otto a declarat forfait, apreciind că nu era pregătit la sută la sută după o lungă absență datorată unei accidentări la tendonul lui Ahile.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…

5 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj