PREMIERĂ în tenis pentru România

PREMIERĂ în tenis pentru România

România va avea în premieră în acelaşi an, reprezentanţi atât la feminin cât şi la masculin la Turneele Finale ATP şi WTA, după ce Horia Tecău s-a calificat alături de Jean-Julien Rojer, în proba de dublu la Turneul Campionilor de la Londra, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Tenis.

"Este pentru prima dată în istoria tenisului românesc când România are, în acelaşi an, doi reprezentanţi la Turneele Finale, WTA şi ATP: Simona Halep şi Horia Tecău. Cred că este o mândrie şi o onoare nu doar pentru tenisul românesc, ci pentru întreaga mişcare sportivă din România, mai ales că la astfel de competiţii participă doar opt cel mai bine clasaţi jucători/perechi din lume. Simona şi Horia, ambii componenţi ai echipelor de Fed Cup, respectiv Cupa Davis, şi-au creat fiecare drumul său pentru a se număra printre cei mai buni, iar rezultatele lor i-au făcut pe mulţi copii să se îndrepte şi să iubească tenisul. Vreau să le mulţumesc amândurora, precum şi tuturor juniorilor şi jucătorilor profesionişti de tenis din România, pentru tot ceea ce fac pentru acest sport şi pentru că ne reprezintă cu mândrie şi onoare printre campioni. Felicităm performanţa Simonei de la Turneul Campioanelor, din Singapore, unde a ajuns până în finală, şi îi urăm mult succes lui Horia Tecău la Turneul Campionilor de la Londra", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Simona Halep a participat, anul acesta, pentru prima dată la Turneul Campioanelor, competiţie care s-a desfăşurat la Singapore în perioada 19-26 octombrie. Ea a ajuns până în finală, unde a fost învinsă de Serena Williams.

Horia Tecău va participa, anul acesta alături de olandezul Jean-Julien Rojer, pentru a treia oară la Turneul Campionilor, în proba de dublu. În 2011 şi 2012, Tecău l-a avut ca partener pe suedezul Robert Lindstedt.

Turneul Campionilor de la Londra se va desfăşura în perioada 9-16 noiembrie.

La feminin, singurele jucătoare române care au mai participat la Turneul Campioanelor au fost Virginia Ruzici, în anii 1983 şi 1984, şi Irina Spîrlea în 1996, 1997 şi 1998.

La masculin, doar Ilie Năstase a mai fost prezent la Turneul Campionilor. El s-a calificat de cinci ori în perioada 1971-1975, ajungând de fiecare dată în finală şi câştigând 4 dintre ele: în 1971, 1972, 1973 şi 1975.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria