Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, după câştigarea titlului mondial de către echipa under 18: Este o generaţie crescută frumos

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, după câştigarea titlului mondial de către echipa under 18: Este o generaţie crescută frumos

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, duminică, după ce echipa feminină under 18 a câştigat titlul mondial, că este o generaţie crescută frumos şi că nu a avut emoţii la finala cu Germania, la Ohrid.

Alexandru Dedu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Pentru handbalul românesc are mare valoare, este o recunoştinţă a muncii multor oameni. La finală m-am relaxat undeva prin minutul 5. Am văzut că lucrurile merg pe un făgaş bun şi nu mi-a fost teamă", a spus Dedu la Digi Sport. "Noi trebuie să avem grijă să le acordăm tot ce au nevoie ca să se dezvolte frumos. Cred că este o generaţie crescută frumos. Cred că ăsta este secretul, copii sunt buni, trebuie noi să-i creştem sănătos", a adăugat el.

Echipa naţională de handbal feminin under 18 a României a câştigat, duminică, titlul mondial, impunându-se în finala cu Germania, scor 32-21 (15-7), la competiţia desfăşurată în Macedonia.

Sportivele române au început Campionatul Mondial din Macedonia în grupa C, alături de Danemarca, Germania, Argentina, Macedonia şi Uzbekistan. România s-a clasat a doua în această grupă, în care de asemenea a învins Germania, scor 27-25, şi a acces în optimi, fază în care a trecut de Croaţia, scor 28-22. În sferturile de finală, handbalistele din România au învins Olanda, scor 36-22, iar în semifinale s-au impus în faţa Muntenegrului, scor 28-25.

La ediţia din 2012, medalia de aur a fost câştigată de Danemarca, urmată pe podium de Rusia şi Norvegia. Echipa României s-a clasat atunci pe locul patru, după ce a pierdut finala mică.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”

5 Germania virează la stânga? / Berlinezii au votat pentru exproprierea marilor proprietari de locuințe