Preşedintele federaţiei ruse de tenis, sancţionat pentru insulte la adresa surorilor Williams

Preşedintele federaţiei ruse de tenis, sancţionat pentru insulte la adresa surorilor Williams

WTA l-a amendat cu 25.000 de dolari pe preşedintele federaţiei ruse de tenis Şamil Tarpişev pentru declaraţii "insultătoare" la adresa surorilor Venus şi Serena William, pe care le-a numit "fraţi".

"Declaraţiile lui Şamil Tarpişev la televiziunea rusă referitoare la două dintre cele mai mari sportive din istoria tenisului feminin sunt insultătoare, degradante şi nu-şi au locul în sportul nostru", a declarat preşedintele WTA, Stacey Allaster.

Într-un interviu recent la televiziunea rusă, Tarpişev a vorbit despre un meci în care "Maria Şarapova juca împotriva unuia dintre fraţii Williams".

Pe lângă amendă, Tarpişev a fost suspendat un an din circuit. WTA vrea să-l îndepărteze şi de la conducerea turneului Kremlin Cup de la Moscova.

Allaster a spus că a primit o scrisoare de la Tarpişev în care acesta recunoaşte faptele, dar acest fapt nu înseamnă că nu trebuie să-şi ceară scuze surorilor Williams.

Serena, 33 de ani şi numărul 1 mondial, are 18 titluri de Grand Slam în palmares, iar Venus, 34 de ani, a câştigat şapte turnee de Mare Slam.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”