Prezentarea echipei PFC Ludogoreţ Razgrad, adversara Stelei în play-off-ul Ligii Campionilor

Prezentarea echipei PFC Ludogoreţ Razgrad, adversara Stelei în play-off-ul Ligii Campionilor

Echipele Steaua Bucureşti şi Ludogoreţ Razgrad se vor întâlni în premieră în cupele europene, însă cele două formaţii au susţinut la 1 iulie un meci amical în stagiul de pregătire din Anglia, campioana Bulgariei impunându-se cu scorul de 4-2, partidă în care a ratat şi două lovituri de pedeapsă.

Prezentarea echipei PFC Ludogoreţ Razgrad, adversara Stelei în play-off-ul Ligii Campionilor (Imagine: Shutterstock)

Ludogoreţ Razgrad a câştigat în sezonul trecut pentru a treia oară consecutiv titlul în Bulgaria. De asemenea, Ludogoreţ a câştigat şi finala cupei, realizând astfel eventul, după ce a dispus în finală de formaţia Botev Plovdiv, la care erau legitimaţi Srgian Luchin, Alexandru Curtean sau Younes Hamza.

În acest sezon, după disputarea a trei etape, Ludogoreţ se află pe locul cinci, cu patru puncte, înregistrând o victorie, o remiză şi o înfrângere. Bulgarii au marcat trei goluri şi au primit unul.

Culorile echipei sunt alb-verde, iar meciurile de pe teren propriu le dispută pe Arena Ludogoreţ, cu o capacitate de 7.000 de locuri.

În lotul echipei pregătită de Georgi Dermendjiev (59 de ani) se află şi românul Cosmin Moţi, fostul dinamovist evoluând în Bulgaria din 2012. De asemenea fundaşul portughez Vitinha, care a evoluat la CS Otopeni, Unirea Alba Iulia şi Concordia Chiajna.

În componenţa echipei se mai regăsesc internaţionalul finlandez Tero Mantyla, brazilienii Marcelinho, Juninho Quixada, Wanderson, Junior Caicara şi Choco, Anicet Andrianantenaina Abel din Madagascar, francezul Alexandre Barthe, spaniolul Dani Abalo şi columbianul Brayan Alexis Angulo Leon. De asemenea, la Ludogoreţ evoluează şi patru internaţionali bulgari, Vladislav Boikov Stoianov, Aleksandar Dragomirov Aleksandrov, Iordan Minev, Svetoslav Diakov.

În această vară, Ludogoreţ a transferat şase jucători, Petkov (Levski), Antonov (Akademik), Andrianantenaina (Botev Plovdiv), Angulo (Granada), Petrov (Vidima) şi Vasilev (Kaliakra) şi a renunţat la Michel, Burgzorg (ambii plecaţi la Slavia Sofia) şi Bakalov (Beroe Stara Zagora).

În ediţia trecută a cupelor europene, Ludogoreţ a fost eliminată în play-off-ul Ligii Campionilor de către FC Basel, calificându-se astfel grupele Ligii Europa. Făcând parte dintr-o grupă cu PSV Eindhoven, Dinamo Zagreb şi Cernomoreţ Odesa, Ludogoreţ a înregistrat cinci vinctorii şi o singură remiză. În 16-imile de finală, Ludogoreţ a eliminat pe Lazio Roma (1-0 în deplasare şi 3-3 pe teren propriu), iar în optimi a pierdut meciurile cu Valencia, 0-3 pe teren propriu şi 0-1 în deplasare.

Ludogoreţ a disputat meciul din play-off-ul sezonului trecut al Ligii Campionilor cu FC Basel pe Stadionul Vasil Levski din Sofia.

Campioana Bulgariei a ajuns în play-off-ul Ligii Campionilor după ce a eliminat în turul doi pe F91 Dudelange (Luxemburg), 4-0 acasă şi 1-1 în deplasare, iar în turul trei a trecut de Partizan Belgrad (Serbia), după 0-0 pe teren propriu şi 2-2 în deplasare.

În meciul retur cu Partizan Belgrad, scor 2-2, antrenorul Dermendzhiev a folosit următoarea formulă de joc: Stoianov - Junior Caicara, A. Aleksandrov, Moţi, Angulo - M. Aleksandrov (Andrianantenaina '78), Diakov, Zlatinski, Dani Abalo (Misidjan '46) - Marcelinho (Fabio Espinho '90+3), Skuletici.

Steaua a acces în ultima fază preliminară a Ligii Campionilor, după ce a eliminat pe Stromsgodset (Norvegia), cu scorul general de 3-0, şi pe FK Aktobe (Kazahstan), cu scorul general de 4-3.

Formaţia Steaua va întâlni echipa bulgară Ludogoreţ Razgrad, la care evoluează Cosmin Moţi, în play-off-ul Ligii Campionilor, urmând să joace prima manşă la 19 sau 20 august, pe teren propriu, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi ce a avut loc, vineri, la Nyon.

Returul va avea loc la 26 sau 27 august, în Bulgaria.

Echipa câştigătoare în dubla manşă a play-off-ului se va califica în grupele Ligii Campionilor, iar învinsa va merge în grupele Ligii Europa.

Iniţial, Ludogoreţ Razgrad era cap de serie în play-off-ul Ligii Campionilor, dar şi-a pierdut acest statut după ce Legia Varşovia a fost eliminată din competiţie şi înlocuită de Celtic Glasgow, în urma unei decizii a Comisiei de Disciplină a UEFA.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...