Prime de aproximativ 11.000 de euro pentru handbalistele echipei naționale a României (surse)

Prime de aproximativ 11.000 de euro pentru handbalistele echipei naționale a României (surse)

Componentele echipei naționale de handbal a României vor fi premiate cu aproximativ 11.000 de euro fiecare pentru medaliile de bronz cucerite la Campionatul Mondial desfășurat în perioada 5-20 decembrie în Danemarca, au declarat, marți, pentru AGERPRES, surse din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului (MTS).

"Rezultatul este excepțional cu atât mai mult cu cât asemenea performanțe apar din ce în ce mai rar în sporturile de echipe. Tocmai de aceea s-a luat decizia de a mări primele fetelor. Conform legii, medalia de bronz este premiată de MTS cu 14.800 de lei, dar Guvernul va mări suma la 50.000 de lei (n.r. — aproximativ 11.000 de euro)", au afirmat pentru AGERPRES sursele citate.

De altfel, președintele Federației Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, a anunțat mărirea primelor acordate de MTS chiar la Aeroportul "Henri Coandă", la sosirea delegației echipei naționale din Danemarca. Oficialul FRH nu a dezvăluit suma pe care o va primi fiecare handbalistă, dar a menționat că și sponsorii federației vor suplimenta la rândul lor bonusul pentru medalia de bronz.

"În ședința de Guvern de miercuri se va aproba o mărire substanțială a primelor. Mulțumim foarte mult domnului Cioloș (n.r. — premierul Dacian Cioloș), doamnei Lipă (n.r. — ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă). În același timp, am semne de la partenerii noștri că vor suplimenta primele fetelor. Mulțumim tuturor. Chiar și așa este puțin față de ceea ce au dat (n.r. — handbalistele)", a afirmat Dedu, în noaptea de luni spre marți, la Salonul Oficial al Aeroportului "Henri Coandă".

Echipa națională a României de handbal feminin a revenit, în noaptea de luni spre marți, de la Campionatul Mondial din Danemarca , acolo unde a obținut medalia de bronz. Jucătoarele și membrii staff-ului au fost primiți la Salonul Oficial al Aeroportului Internațional ''Henri Coandă'' din Otopeni de ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, de secretarul de stat Carmen Tocală și de președintele Federației Române de handbal, Alexandru Dedu, precum și de prieteni și rude.

Handbalistele au fost așteptate în fața aeroportului de circa 50 de suporteri cu steaguri, care au scandat ''România! România!'', ''Cinste lor, cinste lor, cinste campioanelor!'', ''Suntem mândri de voi!'' Jucătoarele au coborât din autocar și au făcut câteva poze cu fanii.

Naționala feminină de handbal a României a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca , duminică, la Herning, după ce a învins Polonia cu scorul de 31-22 (15-8), în finala mică a competiției.

România se va lupta cu echipele Danemarcei, Muntenegrului și Uruguayului pentru calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, turneul preolimpic fiind programat în perioada 17-20 martie 2016. Primele două clasate în grupă se vor califica la Olimpiadă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

3 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

4 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka

5 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …