Real Madrid va juca sâmbătă al 4.000-lea meci oficial din existența sa

Real Madrid, liderul la zi în Primera Division, va disputa sâmbătă pe Vicente Calderon în compania echipei de fotbal Atletico Madrid al 4.000-lea său meci oficial din existența sa, relatează ziarul madrilen AS.

Dincolo de această bornă milenară, meciul are o importanță majoră în lupta pentru titlu în care sunt angrenate trei echipe, Real Madrid, FC Barcelona și Atletico Madrid.

Albii au jucat primul loc meci oficial pe 14 mai 1902 împotriva Barcelonei în Cupa Alfonso XIII, care a lăsat apoi loc actualei Cupe a Regelui Spaniei. Meciul a fost câștigat de catalani cu 3-1, iar primul gol din istoria madrilenilor a fost reușit de englezul Arthur Johnson

De notat că Real Madrid nu a câștigat niciodată meciurile sale ''milenare'' care s-au disputat numai în campionat. Partida 1.000, disputată în 2 ianuarie 1955 cu Real Sociedad s-a încheiat remiză, 1-1. În partida cu nr. 2.000, Real Madrid a fost învinsă de Cadiz (0-1) în 18 decembrie 1977, iar în cea cu nr. 3.000, madrilenii au pierdut la Barcelona (0-1) pe 10 mai 1997.

Raul Gonzalez rămâne jucătorul cu cele mai multe meciuri oficiale (741) disputate sub tricoul ''albilor'' și tot el deține recordul golurilor în jocuri oficiale (323). AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi! / Ciolacu, singurul invitat la Ambasada Franței care nu a purtat mască de protecție

2 Rareş Bogdan pune degetul pe rană: „Vom asista la infectări în masă și asta din cauza incoerenței și inconștie…

3 „Eu o să fiu acela care o să te îngroape lângă un porc într-un mormânt de piatră! / Un dement se angajează să-l …

4 Prostul politicii românești este plagiator, hotărâre definitivă a Curții Supreme!

5 „Așa ceva nu a mai fost descris în nicio publicație medicală” / Enigmă în Argentina: 57 de marinari contaminaţi …