Real Madrid va juca sâmbătă al 4.000-lea meci oficial din existența sa

Real Madrid, liderul la zi în Primera Division, va disputa sâmbătă pe Vicente Calderon în compania echipei de fotbal Atletico Madrid al 4.000-lea său meci oficial din existența sa, relatează ziarul madrilen AS.

Dincolo de această bornă milenară, meciul are o importanță majoră în lupta pentru titlu în care sunt angrenate trei echipe, Real Madrid, FC Barcelona și Atletico Madrid.

Albii au jucat primul loc meci oficial pe 14 mai 1902 împotriva Barcelonei în Cupa Alfonso XIII, care a lăsat apoi loc actualei Cupe a Regelui Spaniei. Meciul a fost câștigat de catalani cu 3-1, iar primul gol din istoria madrilenilor a fost reușit de englezul Arthur Johnson

De notat că Real Madrid nu a câștigat niciodată meciurile sale ''milenare'' care s-au disputat numai în campionat. Partida 1.000, disputată în 2 ianuarie 1955 cu Real Sociedad s-a încheiat remiză, 1-1. În partida cu nr. 2.000, Real Madrid a fost învinsă de Cadiz (0-1) în 18 decembrie 1977, iar în cea cu nr. 3.000, madrilenii au pierdut la Barcelona (0-1) pe 10 mai 1997.

Raul Gonzalez rămâne jucătorul cu cele mai multe meciuri oficiale (741) disputate sub tricoul ''albilor'' și tot el deține recordul golurilor în jocuri oficiale (323). AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă