Roy Hodgson a anunţat lotul cu care va ataca Mondialul din Brazilia. Surprizele Angliei: trei „sfinţi“ şi miza pe tineri

Roy Hodgson a anunţat lotul cu care va ataca Mondialul din Brazilia. Surprizele Angliei: trei „sfinţi“ şi miza pe tineri

Cu 107 prezenţe în tricoul naţionalei Angliei, Ashley Cole (33 de ani), aflase că nu face parte din planurile lui Hodgson pentru Mondialul brazilian, iar luni şi-a anunţat oficial retragerea din cariera internaţională.

„Am primit un telefon de la Roy şi am decis că e momentul ca naţionala să se axeze mai mult pe jucători tineri. Cred că e cel mai bun moment să-mi anunţ retragerea“, a declarat Cole, pentru presa engleză.

Pe lângă experimentatul Leighton Baines (29 de ani, Everton, 22 de selecţii), pe postul de fundaş stânga poate evolua şi Luke Shaw (18 ani), de la Southampton, una dintre revelaţiile sezonului în prima ligă engleză. Gruparea „sfinţilor“ va încheia sezonul pe locul 8.

De altfel, pe 27 februarie 2014, Shaw a debutat în naţionala Angliei, la pauza unui amical cu Danemarca, când l-a înlocuit, la pauză, chiar pe Ashley Cole.

Luni, în jurul orei 16.00, selecţionerul Roy Hodgson (66 de ani) a anunţat lotul Angliei pentru CM 2014. Din el fac parte 23 de jucători, fiind anunţate şi şapte „rezerve“. Adică jucători aflaţi momentan în stand-by, dar care pot prinde lotul în cazul unor eventuale accidentări sau probleme de altă natură ale „titularilor“ de pe lista cu 23 de nume. În afara lui Shaw, de la Southampton mai vin şi mijlocaşul Lallana şi atacantul Rickie Lambert.

Raheem Sterling (Liverpool), Ross Barkley (Everton) sau Alex-Oxlade Chamberlain sunt alţi jucători tineri care au impresionat în acest sezon. Toţi au prins însă deja câteva selecţii şi în naţionala mare, în ultima perioadă.

Lotul Angliei pentru CM 2014:

Joe Hart (Manchester City) - 27 de ani

Ben Foster (West Bromwich Albion) - 31 de ani

Fraser Forster (Celtic) - 26 de ani

Fundaşi:

Leighton Baines (Everton) - 29 de ani

Gary Cahill (Chelsea) - 28 de ani

Phil Jagielka (Everton) - 31 de ani

Glen Johnson (Liverpool) - 29 de ani

Phil Jones (Man Utd) - 22 de ani

Luke Shaw (Southampton) - 19 ani

Chris Smalling (Man Utd) - 24 de ani

Mijlocaşi

Steven Gerrard (Liverpool) - căpitan - 33 de ani

Ross Barkley (Everton) - 21 de ani

Jordan Henderson (Liverpool) - 24 de ani

Adam Lallana (Southampton) - 26 de ani

Frank Lampard (Chelsea) - 35 de ani

James Milner (Manchester City) - 28 de ani

Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) - 20 de ani

Raheem Sterling (Liverpool) - 19 ani

Jack Wilshere (Arsenal) - 22 de ani

Atacanţi:

Rickie Lambert (Southampton) - 32 de ani

Wayne Rooney (Manchester United) - 28 de ani

Daniel Sturridge (Liverpool) - 24 de ani

Danny Welbeck (Manchester United) - 23 de ani

CM 2014 se va disputa în Brazilia, între 12 iunie şi 13 iulie. Anglia face parte din grupa D, alături de Uruguay, Costa Rica şi Italia.

Primul meci al „leilor“ britanici este pe 14 iunie, la Manaus, contra „squadrei azzurra“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”