Rugby: CM 2015 - Faza grupelor - Asistență și audiență record

Rugby: CM 2015 - Faza grupelor - Asistență și audiență record

În ciuda eliminării Angliei, organizatorii Cupei Mondiale de rugby s-au felicitat luni, la Twickenham, pentru desfășurarea fazei grupelor, ''cea mai urmărită și privită din istorie''.

În ce privește spectatorii, peste 1,9 milioane de persoane au asistat la cele 40 de meciuri din primul tur, adică o medie de 47.000 de spectatori pe meci, cu un grad de umplere a stadioanelor aproape perfect (97%). Meciul Irlanda — România, disputat pe stadionul Wembley, a permis chiar stabilirea unui record de asistență pentru un meci de Cupă Mondială (89.267 spectatori). Dacă sunt luate în calcul ultimele opt meciuri care se vor juca (4 sferturi, 2 semifinale, meciul pentru locul 3 și finala), vor fi aproape 2,41 milioane de bilete vândute, ce vor genera rețete de 200 milioane de euro.

În privința fan-zonelor, spațiile promoționale sau de vânzări de produse situate la distanțe mai mult sau mai puțin apropiate de stadioane și care primesc suporteri înainte și după meciuri, organizatorii au recenzat circa 750.000 de vizite de la începutul Cupei Mondiale, dintre care circa 460.000 străini (aici fiind incluși și irlandezii). Cu ocazia semifinalelor și finalei disputate pe Twickenham, o fan-zonă specială va fi situată în Trafalgar Square, în plin centrul Londrei.

Referitor la audiențele TV, toate meciurile, precum și ceremonia de deschidere (cu 9,4 milioane de britanici în fața ecranului) au avut o audiență enormă, bătându-se în același timp recorduri, potrivit organizatorilor. Meciul Anglia — Țara Galilor, din 3 octombrie, a adunat în fața ecranului 11,6 milioane telespectatori, audiența cea mai mare pentru un meci de rugby în Anglia, de la finala din 2007 pierdută în fața Africii de Sud. În Franța, meciul Franța — Irlanda a fost urmărit duminică de 10,9 milioane de persoane, în timp ce în iulie 2014, meciurile francezilor la Mondialul de fotbal din Brazilia difuzate de același canal (TF1) au atras 10,8 milioane de telespectatori în medie.

Ce să mai spunem de Japonia... Victoria surpriză și entuziasmantă a japonezilor în fața Africii de Sud, o veritabilă gură de aer proaspăt la acest Mondial, a provocat o audiență inimaginabilă în Țara Soarelui Răsare. În fața ecranelor nipone s-au aflat nu mai puțin de 25 de milioane de japonezi pentru a-și urmări echipa în meciul cu Samoa, sâmbătă 3 octombrie, iar World Rugby poate fi încântată că a încredințat Japoniei organizarea ediției din 2919. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…