Rugby: Marile vedete ale Cupei Mondiale 2015, primite de regina Angliei

Rugby: Marile vedete ale Cupei Mondiale 2015, primite de regina Angliei

Regina Elisabeta a II-a și unul din nepoții săi, prințul Harry, au primit la palatul Buckingham aproape 400 de jucători, selecționeri, voluntari și arbitri de la Cupa Mondială de rugby 2015, printre care sud-africanul Bryan Habana și francezul Thierry Dusautoir, informează AFP.

Printre invitații familiei regale au figurat, de asemenea, selecționerii francez Philippe Saint-Andre și englez Stuart Lancaster, precum și căpitanii reprezentativelor Scoției, Greig Laidlaw, și Angliei, Chris Robshaw.

Trofeul Webb Ellis, care va fi decernat învingătorilor, s-a aflat la loc de cinste cu ocazia recepției oferite la palatul regal, fiind pus în evidență pe un soclu montat special.

"Cred că această Cupă Mondială, mai mult decât altele înainte, are potențialul să dezvolte jocul, atât la noi cât și în străinătate, inspirând copii din toate categoriile, încurajând bărbați și femei, indiferent de vârsta și de capacitățile lor, să încerca jocul de rugby", a declarat prințul Harry, președintele onorific al evenimentului.

"Chiar dacă Anglia nu mai este reprezentată pe teren, noi suntem foarte mândri, ca națiune, să găzduim un astfel de turneu", a adăugat el, XV-lea "Trandafirului" fiind eliminat după faza grupelor.

"În calitate de fan pasionat al rugbyului, voi împărtăși emoțiile cu milioanele de fani din lumea întreagă până pe 31 octombrie (ziua finalei)", a mai spus prințul.

Familia regală britanică a afișat întreaga sa susținere pentru Cupa Mondială de rugby, având apariții la mai multe meciuri de la deschiderea sa. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

2 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…

3 De asta i-o fi pus Firea directori? / Semnați dom’le că dacă era vreun dosar la DNA știam, că-s prieten cu Călin…

4 Sensurile giratorii din România versus cele din Anglia. „Englezii habar n-au cum se fac banii“

5 PSD continuă linia infracțională / Avocata lui Dragomir, implantată de cuplul Vasilescu-Manda în fruntea listei …