Rugby: Marile vedete ale Cupei Mondiale 2015, primite de regina Angliei

Rugby: Marile vedete ale Cupei Mondiale 2015, primite de regina Angliei

Regina Elisabeta a II-a și unul din nepoții săi, prințul Harry, au primit la palatul Buckingham aproape 400 de jucători, selecționeri, voluntari și arbitri de la Cupa Mondială de rugby 2015, printre care sud-africanul Bryan Habana și francezul Thierry Dusautoir, informează AFP.

Printre invitații familiei regale au figurat, de asemenea, selecționerii francez Philippe Saint-Andre și englez Stuart Lancaster, precum și căpitanii reprezentativelor Scoției, Greig Laidlaw, și Angliei, Chris Robshaw.

Trofeul Webb Ellis, care va fi decernat învingătorilor, s-a aflat la loc de cinste cu ocazia recepției oferite la palatul regal, fiind pus în evidență pe un soclu montat special.

"Cred că această Cupă Mondială, mai mult decât altele înainte, are potențialul să dezvolte jocul, atât la noi cât și în străinătate, inspirând copii din toate categoriile, încurajând bărbați și femei, indiferent de vârsta și de capacitățile lor, să încerca jocul de rugby", a declarat prințul Harry, președintele onorific al evenimentului.

"Chiar dacă Anglia nu mai este reprezentată pe teren, noi suntem foarte mândri, ca națiune, să găzduim un astfel de turneu", a adăugat el, XV-lea "Trandafirului" fiind eliminat după faza grupelor.

"În calitate de fan pasionat al rugbyului, voi împărtăși emoțiile cu milioanele de fani din lumea întreagă până pe 31 octombrie (ziua finalei)", a mai spus prințul.

Familia regală britanică a afișat întreaga sa susținere pentru Cupa Mondială de rugby, având apariții la mai multe meciuri de la deschiderea sa. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”