Rusia salută realegerea lui Blatter și cere "schimbări" în cadrul FIFA

Rusia salută realegerea lui Blatter și cere "schimbări" în cadrul FIFA

Rusia, țara gazdă a Cupei Mondiale din anul 2018, s-a declarat mulțumită de realegerea lui Joseph Blatter în postul de președinte al FIFA, făcând totodată apel la "efectuarea de schimbări" în cadrul instanței fotbalistice mondiale.

"Suntem, desigur, mulțumiți de rezultat, în ansamblul său. În calitate de membru al familiei europene, noi considerăm că este necesar să tragem concluziile și să realizăm tot ceea ce este posibil pentru efectuarea de schimbări", a declarat ministrul rus al Sportului, Vitali Mutko, pentru agenția RIA Novosti.

În ciuda scandalului de corupție cu care se confruntă în prezent FIFA, conducătorul acestei organizații, Joseph Blatter (79 ani), a fost reales vineri pentru un al cincilea mandat de patru ani .

Justiția americană a pus sub acuzare 14 persoane, între care 9 foști sau actuali membri ai FIFA, în cadrul unei anchete privind corupția din fotbal, fiind efectuate mai multe interpelări la Zurich, unde șapte suspecți au fost arestați.

Diplomația rusă a reproșat Washingtonului "o aplicare ilegală a legii americane în afara teritoriului" Statelor Unite, iar președintele rus Vladimir Putin a văzut în acțiunea justiției americane o "tentativă" a SUA de a "împiedica realegerea domnului Blatter" în fruntea FIFA. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…