Sandu: FRF va încasa 3,2 milioane de euro pe an din drepturile de televizare a meciurilor naţionalei

Sandu: FRF va încasa 3,2 milioane de euro pe an din drepturile de televizare a meciurilor naţionalei

Preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, a declarat agenţiei MEDIAFAX că în urma centralizării drepturilor de televizare a partidelor echipelor naţionale la nivelul UEFA forul de la Casa Fotbalului va încasa anual suma de 3.200.000 de euro.

Sandu: FRF va încasa 3,2 milioane de euro pe an din drepturile de televizare a meciurilor naţionalei (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Oficialul FRF a precizat că în urma deciziei UEFA de centralizare a drepturilor TV sunt avantajate federaţiile din ţări precum România, care a încasat pentru difuzarea partidelor de pe teren propriu ale echipei naţionale din preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia suma de 700.000 de euro.

"Prin centralizarea drepturilor de televizare vin bani în plus faţă de ceea era până acum la preliminariile europene şi mondiale. S-a centralizat, ca la Champions League. Toate asociaţiile au fost consultate, s-au făcut reuniuni. Spre exemplu, România, de la 1,7 milioane de euro pe o campanie, de la televiziuni, când se făceau mai multe oferte, am ajuns la 700.000 de euro pentru că a venit doar o televiziune la ultimile preliminarii. Iar de la UEFA îţi dă 3.200.000 de euro pe an. Şi chiar dacă ei nu vând foarte bine în România, prin «pool-ul» care se crează la nivel european, pentru că se vând foarte bine în Spania, Germania, Anglia, Franţa, se ajunge la astfel de sume. Sigur că în Germania, Franţa, Spania se dă patru milioane pe un meci, dar şi nouă ne dau trei milioane şi ceva pe an, federaţiei române. Se înregistrează audienţa, ratingul, care cântăresc foarte mult. E un contract favorabil pentru toate federaţiile, pentru că nu cedau englezii sau nemţii dacă nu era favorabil. Dar pentru federaţiile mici este chiar foarte favorabil din punct de vedere financiar", a declarat Sandu pentru MEDIAFAX.

Până acum, Federaţia Română de Fotbal vindea drepturile de televizare a partidelor echipei naţionale prin intermediul ofertelor transmise către televiziunile din România. La ultimele preliminarii, pentru Cupa Mondială din Brazilia din acest an, singura ofertă depusă a venit din partea trustului Intact Media, Antena 1 fiind televiziunea care a transmis partidele echipei naţionale disputate pe teren propriu.

În urma deciziei UEFA de centralizare a drepturilor de televizare a tuturor partidelor disputate în preliminariile campionatelor europene şi mondiale, federaţiilor afiliate le va reveni o sumă direct proporţională cu audienţele, dar şi cu preţul de achiziţie al acestora, după un model folosit pentru partidele din Liga Campionilor.

Conform unei precizări a Televiziunii Române făcute în luna februarie, TVR deţine drepturile de difuzare pentru meciurile disputate de echipa naţională, acasă şi în deplasare, în preliminariile Campionatului European din 2016 şi Cupei Mondiale din 2018.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”